FUDBALSKI SAVEZ TURSKE IZREKAO OŠTRU KAZNU: Trabzonspor kažnjen sa šest utakmica bez navijača
Foto: AP

TURSKA

FUDBALSKI SAVEZ TURSKE IZREKAO OŠTRU KAZNU: Trabzonspor kažnjen sa šest utakmica bez navijača

Fudbal -

Fudbalski klub Trabzonspor igraće narednih šest utakmica kao domaćin pred praznim tribinama zbog sukoba koji su izbili posle meča sa Fenerbahčeom, saopštio je Fudbalski savez Turske.

Veliki broj navijača upao je 17. marta na teren posle utakmice koju je Trabzonspor na svom terenu izgubio 2:3, dok su fudbaleri Fenerbahčea slavili pobedu. Navijači domaćeg tima su napali igrače i trenera istanbulskog kluba.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Turske je, pored zatvaranja stadiona, kaznila Trabzonspor i novčano sa oko 90.000 evra.

Takođe, kažnjena su i dvojica igrača Fenerbahčea, holandski defanzivac Džejden Ostervolde i golman Irfan Džan Egribajt. Oni su suspendovani na po jednu utakmicu i kažnjeni sa nekoliko stotina evra zbog učešća u tuči.

Za razliku od njih dvojice, nigerijski fudbaler Brajt Oseji-Semjuel nije kažnjen, iako pozvan pred Disciplinsku komisiju.

Tuča u Trabzonu izazvala je oštre reakcije u Turskoj, tri meseca nakon što je predsednik kluba Ankaragudžu napao sudiju posle utakmice.

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino osudio je nasilje kao "apsolutno neprihvatljivo".

Nakon tuče, 13 pristalica Trabzonspora je uhapšeno, od kojih je petoro u istražnom zatvoru.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track