PRIJATELJ OPLEO PO NEMANJI VIDIĆU: Bio je BAŠ LOŠ, a onda...
Foto: EPA

dokazao im da greše

PRIJATELJ OPLEO PO NEMANJI VIDIĆU: Bio je BAŠ LOŠ, a onda...

Fudbal -

Nemanja Vidić je bio jedan od najboljih defanzivaca u istoriji Premijer lige, ostavio je dubok trag u Mančester junajtedu, ali početak njegove karijere u dresu "crvenih đavola" nije protekao bez poteškoća.

Vidić je sa Riom Ferdinandom u godinama koje su sledile činio nepremostiv bedem za protivničke napadače, a upravo se njegov bivši partner iz odbrane zajedno sa Filom nevilom i Džejmijem Karagerom setio početaka Srbina na "teatru snova".

Ferdinand je u razgovoru za "Skaj sport" izneo malo poznate detalje o Nemanji.

- Kada je došao, bio je tako loš. Momci su govorili, ovaj mora da se vrati, toliko je loš bio - rekao je Ferdinand.

Nastavio je Rio Ferdinand u istom maniru da objašnjava Nemanjine probleme oko prilagođavanja engleskom fudbalu.

Rio Ferdinand, NEMANJA VIDIĆ

- Nemanja je bio vrlo emotivan momak, baš emotivan, nije nikad leto visoko ali je umeo da potone na dno samo zbog lošeg pasa ili loše utakmice u toj ranoj fazi karijere. To ga je i hranilo za ostatak nedelje, radio je na sebi, hteo je da bude bolji, tako da mu je trebalo neko vreme da prevaziđe taj period. Ipak, sećate se, on je došao iz ruske lige, sećam se na jednom treningu, kada sam video šta radi rekao sam "ovaj ne može da igra za nas". I za Evru isto važi, bio je jednako loš, pitao sam se kako smo ih potpisali uopšte - zaključio je Ferdinand.

Nemanja Vidić se ipak prilagodio veličini kluba kao što je Mančester junajted, a u redovima nekadašnjeg šampiona Evrope proveo je punih osam godina 2006 - 2014.

Vidić je za Mančester odigrao 211 mečeva, postigao je 15 golova, a osvojio je i Ligu šampiona u sezoni 2007/2008.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 56 utakmica uz dva postignuta pogotka.

BONUS VIDEO

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track