DIREKTOR REPREZENTACIJE SRBIJE U INSPEKCIJI: Poslednja kontrola hotela i trening kampa, gde će biti smešteni Orlovi tokom EURO!
Foto: Nemanja Nikolić, FSS

završna provera

DIREKTOR REPREZENTACIJE SRBIJE U INSPEKCIJI: Poslednja kontrola hotela i trening kampa, gde će biti smešteni Orlovi tokom EURO!

Fudbal -

Sportski direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović boravi u Nemačkoj, gde vrši završnu kontrolu hotela i kampa u kojem će biti smeštena Srbija tokom Evropskog prvenstva, koje će trajati od 14. juna do 14. jula.

Stevan Stojanović
foto: Privatna arhiva

Posle 24 godine srpska fudbalska reprezentacija plasirala se na Šampionat Evrope. Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija igraće u grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom. Dve utakmice odigraće Orlovi u Minhenu, protiv Slovenaca i Danaca, dok će putovati u Glezenkirhen na megdan Englezima.

kamp reprezentacije, hotel reprezentacije, hotel Augzburg
foto: FSS

U skladu sa zahtevima selektora Dragana Stojkovića i njegovog stručnog štaba doneta je odluka da srpski fudbaleri tokom predstojećeg šampionata Evrope budu locirani u Augzbugu u hotelu "Maximilians" sa korišćenjem trening centra "Rozenauštadion".

- U Nemačkoj smo, u kontroli kampa i terena pred početak Evropskog prvenstva. Sve mora da bude pod konac, kako bi naš narod rekao i ništa ne prepuštamo slučaju. Logistika je mnogo važna za sve ono što nas čeka na Evropskom prvenstvu - rekao je za Kurir direktor Stevan Stojanović i nastavio:

kamp reprezentacije, hotel reprezentacije, hotel Augzburg
foto: FSS

- Svi dobro znamo koliko će biti potreban mir reprezentativcima. Selektor Stojković tražio je trening kamp, ali i hotel, koji su u skladu sa najvišim profesionalnim standardima. Sve je kako treba, mogu vam reći.

kamp reprezentacije, hotel reprezentacije, hotel Augzburg
foto: FSS

Hotel "Maximilians" u kojem će biti smešteni srpski fudbaleri i delegacija FSS kategorisan je sa pet zvezdica i pruža idealne uslove za smeštaj sportskih ekipa. U njemu su odsedali reprezentacija Nemačke i klubovi poput Bajerna i Borusije Dortmund. Restoran ima jednu Mišelinovu zvezdicu kvaliteta, a hotel ima 360 metara kvadratnih spa dela. Sadrži finsku saunu, bio saunu, parno kupatilo i sobu za rekreaciju. Fudbaleri imaju uz to i ogromnu sunčanu terasu, a hotel se sastoji iz 132 sobe.

kamp reprezentacije, hotel reprezentacije, hotel Augzburg
foto: FSS

Trening centar u kojem će trenirati najbolji srpski fudbaleri udaljen je od hotela desetak minuta i poseduje najkvalitetniju travnatu podlogu. Imajući u vidu da će Orlovi poslednje dve utakmice u grupi igrati protiv Danske i Slovenije na "Alijanc areni" u Minhenu, jasno je da je Augzburg izabran baš zbog blizine, jer je od najvećeg grada Bavarske udaljen 79 kilometara, što je oko sat vožnje autobusom. To je urađeno kako ekipa ne bi bila opterećena dužim putovanjem.

Aleksandar Mitrović, Filip Kostić, Sergej Milinković-Savić
foto: Starsport

U skladu sa regulativom UEFA reprezentacija Srbije će u Nemačku doputovati pet dana uoči odigravanja prve utakmice. Dragan Stojković okupiće reprezentativce u Staroj Pazovi izvesno 1. juna, a već 4. juna imaće prvi od dva pripremna meča i to protiv Austrije u Beču. Generalna provera zakazana je za 8. jun u Stokholmu protiv Švedske.

Utakmice Srbije na EP

16. jun Gelzenkirhen

Srbija - Engleska 21.00

20. jun Minhen

Srbija - Slovenija 15.00

25. jun Minhen

Srbija - Danska 21.00

Kurir sport

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track