DINAMO ZAGREB POSTAJE ŠAMPION EVROPE?! Objavljena neverovatna lista! Ove godine Barsa, a evo kada se Hrvatima predviđa titula u LŠ
Foto: Marko Prpic / - / Profimedia

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

DINAMO ZAGREB POSTAJE ŠAMPION EVROPE?! Objavljena neverovatna lista! Ove godine Barsa, a evo kada se Hrvatima predviđa titula u LŠ

Fudbal -

Uoči četvrtfinalnih utakmica Lige šampiona pojavilo se zanimljivo predviđanje za naredne osvajače ovog takmičenja.

U utorak će igrati Arsenal - Bajern, Real Madrid - Mančester siti, a dan kasnije Atletiko Madrid - Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen - Barselona.

Zbog straha od potencijalnih terorističkih napada, ovi susreti su označeni utakmicama visokog rizika, ali ima prostora i za priču o samom fudbalu.

Kao najavu četvrtfinala, inostrani mediji, među kojima su španska "Marka", ali i engleski "Dejli Mejl", objavili su predviđanje veštačke inteligencije za osvajača Lige šampiona ove sezone, ali i narednih 78 godina.

Veštačka inteligencija predvidela je titulu Barseloni za ovu sezonu, što bi bilo veliko iznenađenje uzimajući u obzir situaciju u kojoj se nalazi slavni katalonski klub, kao i konkurenciju.

Crvena zvezda, Liga šampiona, Zvezda LŠ kombo
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ništa manje neobično ne bi bilo ukoliko bi se ispunilo "proročanstvo" i za 2025. godinu kada bi titulu "trebalo" da osvoji Mančester junajted.

Kada je reč o klubovima iz zemalja bivše Jugoslavije, titula prvaka Evrope se predviđa Dinamu iz Zagreba, a to je možda i najveće iznenađenje na celoj listi. Ipak, sve i da se ispostavi da je nešto sa ove liste tačno, navijači trofejnog kluba iz Hrvatske morali bi da čekaju 2102. godinu za najveći uspeh u istoriji.

Od ostalih većih iznenađenja, ušati pehar veštačka inteligencija je "dodelila" Notingem Forestu (2049. i 2064.), Malmeu (2056.), Ferencvarošu (2057.), Šerifu (2086.), Brentfordu (2087.)...

Naravno, jasno je da spisak veštačke inteligencije ne može da se uzme kao relevantan i pitanje je da li će bilo šta od svega toga biti tačno.

Bonus video:

00:31

Atmosfera tokom himne Lige šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track