"KO JE BIO GLADAN, KOD NJEGA U KAFANI BI JEO ZA DŽABE" Tragično je stradao baš ispred svoje kafane, a zbog ovog gesta ŽIVEĆE VEČNO
Foto: T. I.

SVAKA ČAST

"KO JE BIO GLADAN, KOD NJEGA U KAFANI BI JEO ZA DŽABE" Tragično je stradao baš ispred svoje kafane, a zbog ovog gesta ŽIVEĆE VEČNO

Fudbal -

Loznica - Veliki lik Miodraga Jovića Šućura (1965-2023) osvanuo je ovih dana na zidu klupske zgrade FK TE Gučevo iz Trbušnice.

Tako će ovaj veliki zaljubljenik u fudbal, sportski radnik i dugogodišnji predsednika kluba, za koji je činio mnogo toga, i ubuduće biti uz svoj tim koji je mnogo voleo.

Pored njegovog naslikanog lika ispisana je i poruka ‘’Legenda živi večno’’, a ovaj grafit uradio je loznički student Luka Rakić.

Miodrag Jović Šućur
foto: T. I.

Odazvao se pozivu TE Gučevo i za nekih sedam dana oslikao lik čoveka koji je bio jedan od najomiljenih stanovnika ne samo Trbušnice nego i čitavog lozničkog kraja. Rakić se grafitima bavi poslednje četiri godine, nekoliko njih već krasi lozničke zidove, i bila mu je čast da uradi Šućurov lik, koga njegov klub i meštani nisu i neće zaboraviti.

Šućur, kako su ga svi zvali, bio je i dugogodišnji odbornik u Skupštini grada Loznice, jedini predsednik MZ Trbušnica u ovom veku, neprekidno od 2000. Godine, a nema ko nije znao za kafanu ‘’Kod Šućura’’ koja se sada nalazi u Ulici Republike Srpske ka granici sa BiH. Za njega se saznalo i širom Srbije pre tri godine kada se pročulo da svako ko je gladan, a nema novac da plati, može dobiti besplatan ručak u njegovom objektu.

Miodrag Jović Šućur
foto: T. I.

Vest da je 4. novembra prošle godine nastradao u saobraćajnoj nesreći ispred svoje kafane potresla je loznički kraj i sve koji su ga poznavali.

On je jedan od žitelja ovoga kraja koji je ostao da živi kroz brojne priče, sećanja i ono što je ostavio iza sebe. Na neprežaljenog Šućura sada podseća i veliki grafit sa kojeg i dalje’’gleda’’ njegov omiljeni fudbalski klub.

Kurir sport / T. I.

Bonus video:

00:10

Gol Čukaričkog iz kornera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track