IZGUBILA OBE ĆERKE U NEZAPAMĆENOJ TRAGEDIJI NA STADIONU: Otišli smo kao porodica, vratili se kao par, ni taj par više ne postoji!
Foto: Peter Powell / PA Images / Profimedia

jeziva ispovest

IZGUBILA OBE ĆERKE U NEZAPAMĆENOJ TRAGEDIJI NA STADIONU: Otišli smo kao porodica, vratili se kao par, ni taj par više ne postoji!

Fudbal -

Potresna ispovest majke koja je izgubila ćerke na čuvenoj utakmici polufinala FA kupa 1989. godine na Hilsbrou.

Na današnji dan, 15. aprila 1989. godine, na utakmici polufinala FA kupa između Liverpula i Notingem Foresta dogodila se jedna od najvećih tragedija u istoriji fudbala.

Na stadionu Hilsbrou život je izgubilo 96 navijača Liverpula.

FA je tada doneo odluku da se ovaj meč odigra na neutalnom terenu u Šefildu na stadionu Hilsboro. Kapacitet stadiona bio je 39.000 navijača, a na njemu je bilo oko 54.000 ljudi. Tragedija se dogodila kada su na već krcat deo stadiona pripadnici obezbeđenja i policija pustili još nekoliko hiljada navijača Liverpula. Nastao je opšti metež. Nesrećni navijači ostali su "znječeni" na ogradi. Usledila je nova kardinalna greška obezbeđenja. Odlučili su da sklone zaštitnu ogradu na tribini, kako bi se smanjio pritisak. Bio je to koban potez, nastao je stravičan stampedo.

Hilsboro, tragedija na Hilsborou, Liverpul, Liverpul 1989, Hilsboro 1989
foto: Profimedia

U haosu koji je nastao život su izgubile Sara (19) i Viktorija (15) Hiks, koje su na utkmicu došle sa ocem Trevorom i majkom Dženi.

"Trevor i ja smo otišli na tu utakmicu kao porodica, vratili smo se kao par, a sada ni taj par ne postoji, kao ni porodica", ispričala je Dženi.

Ona je otkrila koliko je tragedija uticala na njen život.

"U ovoj fazi života verovatno bih bila baka, a sada gledam svoje vršnjakinje s njihovim unucima, oni mi govore kako je to divno... Zvučaće grozno, ali stvarno im zavidim", priznala je utučena Dženi.

"Takva su bila očekivanja, ali moja porodica umesto da je rasla, raspala se. I dalje se osećam pomalo krivom zbog toga", priznala je Dženi.

Kurir sport/J.M.

00:23

Koreografija Crvena zvezda Mančester siti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track