ĆAVI KRITIKOVAO SUDIJE, LUIS ENRIKE OSTAO BEZ KOMENTARA! Ne stišava se bura zbog odluka arbitara na meču Barselona - PSŽ!
Foto: Valentina Claret / Panoramic / Profimedia

besan

ĆAVI KRITIKOVAO SUDIJE, LUIS ENRIKE OSTAO BEZ KOMENTARA! Ne stišava se bura zbog odluka arbitara na meču Barselona - PSŽ!

Fudbal -

Neverovatno veče u Ligi šampiona! Atomski fudbal, puno preokreta i ono što je najvažnije - mnogo golova. Dve utakmice četvrtfinala najelitnijeg evropskog takmičenja su nam ponudile ono najbolje. Sve to se i očekivalo posle žreba koji je spojio najkvalitetnije ekipe Starog kontinenta. Nakon dva meča uspešniji i zadovoljniji su PSŽ i Borusija Dortmund.

Pariski klub savladao Barselonu na "Monžuiku", rezultatom 4:1 i tako nadoknadio minus iz prvog duela (3:2). Ipak, ključni detalj se dogodio u 31. minutu, kada je Arauho dobio direktan crveni karton. Katalonci s igračem manje nisu mogli da se ravnopravno nadmeću s francuskim klubom, koji je brojčanu prednost znalački iskoristio. Nakon utakmice trener "blaugrane" Ćavi bio je besan na Ištvana Kovača, koji je i njemu dao crveni karton zbog šutiranja reklame.

Liga šampiona
foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

- Šta da kažem, crveni karton Arauha sve je promenio. Da smo bili izjednačeni na terenu sve bi bilo drugačije. Ja stojim pri svojim rečima i rekao sam sudiji da je on odlučio ovu utakmicu. Pravili smo greške, ali neke stvari ne možete da gledate i da ćutite - rekao je Ćavi i dodao:

- Naša evropska sezona je gotova, momcima čestitam, dali su sve od sebe u ova dva meča. Ne volim da komentarišem suđenje, ali večeras moram. Sve što smo uradili u Evropi ove sezone uništile su večeras sudije - jasan je Španac.

Liga šampiona
foto: Thomas COEX / AFP / Profimedia

Svoj komentar utakmice dao je i trener gostiju Luis Enrike, koji je logično bio mnogo zadovoljniji od svog kolege.

- Počeli smo utakmicu sjajno, znali smo da će ovo biti utakmica s više golova, bili smo spremni na to da ćemo primiti neki gol. Nisu nam se ni približili, ali je spektakularna akcija Jamala donela pogodak. Igrali smo kompletno dobru utakmicu. Suđenje neću komentarisati - rekao je bivši trener Barselone.

Ćavi, Ćavi Ernandez
foto: EPA/Adam Vaughan

U drugom meču Borusija Dortmund je na svom "Signal Iduna Parku" savladala Atletiko Madrid 4:2 čime je zakazala polufinalni dvomeč sa PSŽ-om. Očekivano Nemci su bili veoma agresivni i to su uspeli da materijalizuju i spreče Dijega Simeonea da se bori za ušati pehar.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track