NAPREDAK IMA NOVOG TRENERA! Sportski direktor Dodić otvoreno o situaciji u klubu iz Kruševca: Evo ko će sedeti na klupi "Čarapana"
Foto: www.fknapredak.rs

promene

NAPREDAK IMA NOVOG TRENERA! Sportski direktor Dodić otvoreno o situaciji u klubu iz Kruševca: Evo ko će sedeti na klupi "Čarapana"

Fudbal -

Rastanak sa Vladimirom Gaćinovićem i pitanje njegovog naslednika bila je tema današnje konferencije za medije, na kojoj je govorio sportski direktor Napretka iz Kruševca Mladen Dodić.

- Hronološki bih se vratio, od samih pregovora oko angažovanja Vladimira Gaćinovića. Prvi razgovor je vrlo kratko trajao i Klub mu je izašao u susret, zbog njegovih obaveza, da sačekamo sa preuzimanjem ekipe. Utakmice u Ivanjici, kao i kup u Užicu su prošle bez njega, ali smo već obavestili javnost da je postignut dogovor. Pomenuću prvu utakmicu protiv IMT-a, kada smo videli emotivnu stranu Vladimira Gaćinovića i ta emocija sve nas u Klubu je „kupila“, kao i njegova posvećenost 24/7. I svi smo mu tada dali bezrezervnu podršku, izjavio je Mladen Dodić.

Sportski direktor je analizirao jesenju sezonu i dobar finiš na gostovanjima kod TSC-a u Bačkoj Topoli i Mladosti u Lučanima:

- Još bolje je iskorišćen naredni period, kroz pripreme u Turskoj, uz angažovanje pojačanja Majdevca i Marjanovića i proleće je bilo uspešno, iako smo na startu odigrali nerešeno sa Spartakom, a ni tada nije izostala podrška. Po mojoj analizi, ključna pobeda je bila u gostima protiv Voždovca. Usledio je trijumf protiv Novog Pazara, publika je počela da se vraća na stadion. I igrali smo najlepši fudbal u Ligi, uz kragujevački Radnički, koji je ipak najveći hit.

Mladen Dodić
foto: www.fknapredak.rs

Vladimir Gaćinović je bio viđen i u narednom šampionatu.

- Četiri kola pre kraja preliminarne faze šampionata imali smo Skupštinu. U izveštaju, oko mnogih stvari o daljim planovima piše: „Stručni štab, na čelu sa Vladimirom Gaćinovićem odlično radi svoj posao i prioritet svih prioriteta je produžetak saradnje za naredni period.“ Klub je pokazao koliko ceni rad i rezultate Gaćinovića i igrača. Ponuđen mu je potom novi ugovor i dogovoreni lični uslovi, ostali su detalji oko saradnika. Vladimir Gaćinović je dostavio i spisak igrača na koje računa i u buduće, a kojima ističu ugovori po završetku ovog prvenstva.

Vladimir Gaćinović je promenio odluku, a u senci njegove ostavke ostao je debi mladog golmana Lazara Balevića…

- Žao mi je što je utakmica sa Radnikom otišla u drugom smeru i dobila negativne i neistinite konstatacije, a posebno mi je žao zbog poraza, zbog Balevića, koji je i pored svega dokazao da je veliki potencijal. 20 godina sam u fudbalu kao trener i razumem neke odluke u afektu, ali jedna utakmica ne može da promeni celokupnu ocenu prethodnog rada. A, posle svega, ostavka Vladimira Gaćinovića je iskorišćena i zloupotrebljena za ove negativne, odnosno neistinite konstatacije oko ishoda susreta sa Radnikom. Citiraću Ljupka Petrovića, a citiram one koji su se dokazali i koji su napravili rezultate u svojim karijerama „Dobar trener može da bude i u lošoj ekipi, uspešan trener ne može da bude sa lošom ekipom, uspešan trener može da bude samo sa dobrom ekipom“. Mi smo imali dobar stučni štab i dobrog šefa, ali i dobru ekipu i napravili su dobre rezultate. Klub je imao planove, kako bi u novoj sezoni napravili korak napred. Sada moramo dalje bez Gaćinovića, mnogo je značio Napretku, naravno uvek je to dvosmerno, značio je i Napredak Gaćinoviću. I zahvaljujemo mu se na svemu i želim mu i u ime Kluba i svoje lično ime zbog našeg odnosa, koji je prevazišao profesionalne okvire, suprugi Zagi dobro zdravlje, a njemu uspeh u daljoj karijeri, kao i celoj njegovoj fudbalskoj porodici.

Napredak mora ići dalje, jer koga nema bez njega se može i mora…

- Obavili smo razgovore sa dosadašnjim saradnicima Vladimira Gaćinovića i taj stručni štab ostaje da radi. Na čelu tog stručnog štaba biće Branko Savić, koji je takođe iskazao veliku posvećenost, profesionalnost i privrženost Klubu.

Koliko će poraz od Radnika uticati na raspoloženje u klubu u utakmicama plej-ofa?

- Na utakmici protiv Radnika „sever“ je skandirao Lazaru Baleviću, posle utakmice igrači su ispraćeni aplauzom. I zahvalan sam svakom ko dođe na stadion pored ponuđenih sportskih događaja na tv ekranima. I nismo u gardu prema kritikama, ovo je javni posao, Ali, Napredak se voli i kad je teško i kad je lepo i očekujem da će navijači i u buduće biti na stadionu, zaključio je sportski direktor Mladen Dodić.

Kurir sport / Ž. Milenković

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track