BARSELONA TRAŽI PONAVLJANJE EL KLASIKA? Oglasio se predsednik kluba posle poraza od Reala! SPORNA SITUACIJA IZ NOVOG UGLA! VIDEO
Foto: DAISUKE Nakashima / AFLO / Profimedia

Bura u Španiji

BARSELONA TRAŽI PONAVLJANJE EL KLASIKA? Oglasio se predsednik kluba posle poraza od Reala! SPORNA SITUACIJA IZ NOVOG UGLA! VIDEO

Fudbal -

Dosta bure podiglo se posle El Klasika u kome je Real slavio protiv Barselone sa 3:2.

Real je time praktično osigurao titulu pošto je stekao 11 bodova prednosti.

Najviše pažnje privukao je detalj iz prvog poluvremena, kada je odlučeno da posle šuta Lamina Jamala lopta nije prešla gol-liniju.

Dan kasnije oglasio se predsednik Barselone Đoan Laporta i komentarisao suđenje Cezara Grade.

Laporta je izjavio kako će njegov klub možda tražiti ponavljanje utakmice. Prethodno klub traži od Fudbalskog saveza Španije nekoliko poteza.

- Kao klub, želimo da budemo sigurni šta se dogodilo i zato vas obaveštavam kako će Barselona smesta da traži od sudijske komisije španskog saveza sve postojeće snimke i audio zapise iz te situacije. Ako, nakon što klub završi analizu dokumentacije, Barselona zaključi kako je u spomenutoj situaciji napravljena greška, pokrenućemo sve korake kako bi poništili tu situaciju, a ne isključujemo i legalne procese. Ako se potvrdi da je gol bio legalan, ići ćemo korak dalje i ne otpisujemo i kako ćemo možda zatražiti ponavljanje utakmice, kao što se nedavno dogodilo u evropskoj utakmici zbog greške VAR-a.

El Klasiko, Barselona, Real
foto: Screenshot

Utakmica o kojoj Laporta govori je slučaj iz Belgije iz januara ove godine kada je odlučeno da Anderleht i Genk moraju ponovo na teren zbog greške iz VAR sobe.

Kurir sport

Bonus video:

00:33

ŽENSKI FUDBAL GLEDANIJI OD MUŠKOG! Barselona i Real oborili svetksi rekord: 91.553 gledalaca na Nou Kampu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track