NAORUŽANI NAVIJAČI UPALI U KUĆU VOĐE RIVALA U POLA NOĆI! Pretukli ga i oteli 50 zastava! Evropa bruji o sukobu u komšiluku (VIDEO)
Foto: Printscreen

KULMINACIJA SUKOBA

NAORUŽANI NAVIJAČI UPALI U KUĆU VOĐE RIVALA U POLA NOĆI! Pretukli ga i oteli 50 zastava! Evropa bruji o sukobu u komšiluku (VIDEO)

Fudbal -

Navijački rat u Mostaru dobio je potpuno novu dimenziju nakon što su pristalice Zrinjskog (Ultrasi) objavili video sa oko 50 zastava pristalica Veleža ("Red Army").

Sve je počelo pre mesec dana nakon utakmice Zrinjskog i Zvijezde 09. Navijači Veleža su sačekali jednog, ili nekoliko navijača Zrinjskog, navodno prerušeni u molere i tom prilikom oteto je devet transparenata.

Ultrasi su odlučili da se osvete i to na brutalan način, koji definitivno ne prilazi ni blizu navijačkih kodeksa i nepisanih pravila.

Oni su objavili video sa 50 zastava navijača Veleža uz poruku "Pozdrav moleri".

Jasno je da je ovo potpuna katastrofa za "Red Army", gubitak verovatno svih važnih zastava mogao bi da bude kraj navijačke grupe, ali ubrzo su navijači Veleža objavili video na kojem je navodno prikazano kako je došlo do oduzimanja zastava.

"Čega se navijači stide, ljudi od puta se ponose", poručili su oni uz snimak na kojem se vidi kako petorica naoružanih osoba u 3.20 časova posle ponoći ulazi u kuću i iz nje iznosi nekoliko torbi u kojima se verovatno nalaze zastave.

Na poznatim evropskim navijačkim stranicama na društvenim mrežama može da se pročita da je u pitanju kuća u kojoj je jedan od vođa bio zadužen za čuvanje zastava. Prema određenim informacijama, on je pretučen pre nego što su zastave iznete iz kuće, a na kraju snimka vidi se kako on izlazi sa oružjem u ruci, nakon što su pet pristalica suparničke grupe uveliko otišli.

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track