KATASTROFA NEKADA SLAVNOG KLUBA! Bodove im nisu uzeli samo oni koji NISU hteli! Ništa bez legendarnog Fergusona!
Foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Potop

KATASTROFA NEKADA SLAVNOG KLUBA! Bodove im nisu uzeli samo oni koji NISU hteli! Ništa bez legendarnog Fergusona!

Fudbal -

Sunovrat Mančester junajteda! Možda ova reč najbolje opisuje stanje u kome se nalazi ovaj engleski velikan. Pogotovo ove sezone u kojoj igraju zaista očajno. Posle najnovijeg poraza od Kristal Palasa u gostima 4:0 deluje da je ekipa dotakla dno. Međutim, koliko god klub sa "Old Traforda" bio loš i koliko god se činilo da ne može gore, oni su uvek uspevali da demantuju to.

Ove sezone ekipi Erika Ten Haga bodove su uzimali mnogo manji klubovi u odnosu na one najjače u Engleskoj. Gubili su Brajtona, Brentforda, Fulama, Notingema, Bornmuta. Nije ono najgore izgubiti, porazi se dešavaju, ali je simptomatično da klub koji svake godine ulaže enormno veliku sumu novca već 12 godina ne može da se "sastavi" i da bude konkurentan u Engleskoj, a kamoli u Evropi.

Hari Kejn, Mančester junajted, Bajern Minhen, FK Bajern Minhen
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Klub iz Mančestera se trenutno nalazi na 8. mestu i deluje da će ove godine ostati bez plasmana u evropska takmičenja kroz prvenstvo. Kada je reč o Ligi šampiona tu su ispali još u grupi gde su u konkurenciji Bajerna, Galatasaraja i Kopenhagena bili poslednjeplasirani što je za klub ovog renomea ravno katastrofi.

Jedina nada i "slamka spasa" ove neuspešne sezone moglo bi da bude finale FA kupa, kažemo moglo, jer Junajted igra protiv gradskog rivala Mančester sitija koji je godinama dominantan i od koga je ekipa Erika Ten Haga redovno gubila u poslednje vreme. Poražavajuće ako se uzmu u obzir organizacija, budžet, kao i igrački kadar, koji je neverovatan.

Andre Onana, Mančester junajted
foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Ekipa u kojoj igraju Bruno Fernandeš, Kazemiro, Rašford, Entoni, Varan, Eriksen, to sebi ne može da dozvoli i uvek mora da ima najveće ambicije. Nesumnjivo je da Junajted ima vrhunski individualni kvalitet, ali je očigledno da u timu nešto nije u redu, da postoji neki problem koji traje od odlaska velikog Aleksa Fergusona.

Koliko je Fergusonov odlazak bio veliki udarac za Junajted govori i to da u klubu nisu uspeli da pronađu pravi recept, menjali su se treneri na užarenoj klupi "crvenih đavola" kao na traci. Redom su pokušavali da pohvataju konce Dejvid Mojes, Luj van Gal, Žoze Murinjo, Ole Gunar Solskjer i Ralf Rangnik sve do dolaska Ten Haga prošlog leta. Međutim, niko od njih nije uspeo da vrati Junajted na vrh tabele i okiti se naslovom šampiona Engleske.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:15

NAPRAVLJENA NAJVEĆA SVETSKA FUDBALSKA LOPTA! Dok se Kopenhagen priprema za domaćina utakmica, Lego pripremio IZNENAĐENJE za fanove

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track