MAJSTORI SE OKUPILI I NAPRAVILI ČUDO! Otišli tiho a sada ih CELA SRBIJA bodri - Deki, Lola, Baranin i drugari u osmini finala EP
Foto: Printscreen

bravo

MAJSTORI SE OKUPILI I NAPRAVILI ČUDO! Otišli tiho a sada ih CELA SRBIJA bodri - Deki, Lola, Baranin i drugari u osmini finala EP

Fudbal -

Dok cela Srbija sa velikim nestrpljenjem čeka početak Evropskog prvenstva u fudbalu, jedno prvenstvo uveliko traje a naša selekcija već je napravila fantastičan rezultat.

Naime, u Kišinjevu se održava Evropsko prvenstvo u malom fudbalu, odnosno sportu koji se zove "Socca", a našu reprezentaciju predstavljaju pravi majstori svog zanata. Dejan Milovanović, Milan Smiljanić, Dejan Damjanović, Milan Perendija, Miloš Dimitrijević, Ljubo Baranin, Igor Jelić i Dušan Živković ostvarili su plasman u osminu finala gde ih čeka Gruzija.

Naš nacionalni tim je u narednu fazu prošao kao drugi iz grupe E, dok je Gruzija bila druga u grupi A. Meč osmine finala na programu je večeras od 18:35, dok će pobednik tog meča od 22:55 igrati četvrtfinale protiv boljeg iz meča Hrvatska - Kipar.

Nije Srbija na najbolji mogući način otvorila ovo prvenstvo, pošto je na samom startu upisala poraz od Ukrajine (3:2).

Dugo je naš tim imao prednost od 1:0 nakon što je Ljubo Baranin na fenomenalan način "bocnuo" loptu preko protivničkog golmana ispred kog je sam izbio, a pored njega u strelce se upisao i Igor Jelić.

Nakon tog meča, igra naših reprezentativaca bila je mnogo bolja, te su upisane pobede protiv Litvanije, Francuske i Albanije. Naš tim je savladao Litvance rezultatom 4:3, dva pogotka postigao je Ljubo Baranin, kao i kapiten tima Dejan Milovanović.

Istim rezultatom je poražena i Francuska (4:3), a tada je pažnju na sebe skrenuo Dejan Damnjanović, čovek koji je veliki trag ostavio u azijskom fudbalu. Proradio je kada je trebalo, čuveni Boske je dva puta matirao Francuze, a protivničku mrežu probušili su još Milan Smiljanić i Dejan Milovanić.

A onda, ovi momci su prikazali najbolju igru na prvenstvu i pobedili Albaniju u veoma važnom meču rezultatom 4:1, pa uvertira pred naredni izazov nije mogla da bude bolja. Srbija je brzo stigla do prednosti od 2:0, Gapi je smanjio na 2:1 ali je u sledećem napadu Damnjanović ponovo uvećao prednost našeg tima, dok je pred sam kraj meča tačku na ovu utakmicu postavio Jelić.

Uloga favorita na ovom turniru pripada selekciji Hrvatske, koja je grupnu fazu okončala sa dve pobede i jednim remijem uz gol razliku 28:3. Vatreni su deklasirali Luksemburg ubedljivim rezultatom 18:0, Špance su pobedili sa 7:0, dok su sa Bugarima podelili bodove - 3:3.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track