PRVI SPISAK ZA EURO JE POZNAT! Selektor Nemačke saopštio na koje igrače računa - tu je i Pavlović, a evo koga nema!
Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

spisak

PRVI SPISAK ZA EURO JE POZNAT! Selektor Nemačke saopštio na koje igrače računa - tu je i Pavlović, a evo koga nema!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Julijan Nagelsman objavio je danas spisak od 27 igrača koji će početi pripreme za Evropsko prvenstvo koje je na programu od 14. juna do 14. jula.

Nagelsman je danas u Berlinu objavio ceo spisak, ali je prethodno već bilo objavljeno 18 imena od nedelje uveče do srede uveče putem medija ili društvenih mreža.

Na spisku Nagelsmana su Toni Kros i Ilkaj Gundogan, kao i Aleksandar Pavlović, ali nema Matsa Humelsa, Leona Gorecke i Julijana Branta.

Fudbaler minhenskog Bajerna Tomas Miler, koji je odigrao 128 utakmica za Nemačku, najiskusniji je igrač u timu, a slede ga njegov saigrač Manuel Nojer (117 nastupa) i Toni Kros iz Real Madrida (108).

Posle prijateljskih utakmica protiv Ukrajine 4. juna u Nirnbergu i Grčke 7. juna u Menhengladbahu, Nagelsman će morati da se odluči za konačan spisak od 26 igrača.

Nemačka će Evropsko prvenstvo u kojem je domaćin početi 14. juna u Minhenu protiv Škotske, a potom će igrati protiv Mađarske 19. juna u Štutgartu i Švajcarske 23. juna u Frankfurtu.

Spisak Nagelsmana:

Golmani: Manuel Nojer (Bajern Minhen), Oliver Bauman (Hofenhajm), Aleksandar Nibel (Štutgart), Mark-Andre ter Štegen (Barselona);

Odbramnbeni igrači: Valdemar Antonon (Štutgart), Benjamin Henriks (Lajpcig), Džošua Kimih (Bajern), Robin Koh (Ajntraht), Maksimilijan Mitelštat (Štutgart), David Raum (Lajpcig), Antonio Ridiger (Real Madrid), Niko Šloterbek (Borusija Dortmund), Džonatan Ta (Bajer Leverkuzen);

Vezni igrači: Robert Andrih (Bajer Leverkuzen), Kris Fjurih (Štutgart), Paskal Gros (Brajton), Ilkaj Gundogan (Barselona), Toni Kros (Real Madrid), Džamal Musijala (Bajern), Aleksandar Pavlović (Bajern), Leroj Sane (Bajern), Florijan Virc (Bajer Leverkuzen);

Napadači: Maksimilijan Bajer (Hofenhajm), Niklas Filkrug (Dortmund), Kaj Haverc (Arsenal), Tomas Miler (Bajern) i Deniz Undav (Štutgart).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track