NAJVEĆE IZNENAĐENJE PIKSIJEVOG SPISKA! Ko je mladi fudbaler koji se tiho i NEPRIMETNO našao među putnicima u Nemačku?
Foto: Starsport©

IDE NA euro

NAJVEĆE IZNENAĐENJE PIKSIJEVOG SPISKA! Ko je mladi fudbaler koji se tiho i NEPRIMETNO našao među putnicima u Nemačku?

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je spisak igrača za Evropsko prvenstvo od 26 imena.

Većina njih je očekivana i već dugo predstavlja okosnicu reprezentacije, ali naravno kao i kao i kod svakog okupljanja uvek se nađe neko iznenađenje.

Ovoga puta to je definitivno Nemanja Stojić, fudbeler TSC-a, koji je ove godine prosto eksplodirao i fantastično igra u ekipi iz Bačke Topole. Ove sezone sa klubom sa severa Srbije je igrao i grupnu fazu Lige Evrope, što je bila odlična prilika da se proveri njegov kvalitet i na mnogo jačem nivou u odnosu na našu Superligu.

U izuzetno jakoj grupi sa Vest Hemom, Frajburgom i Olimpijakosom, Stojić je imao zapažene partije i sasvim opravdano je dobio poverenje selektora.

Ono što je zanimljivo jeste da upravo Stojić slovi kao jedno od prvih pojačanja Crvene zvezde na osnovu odličnih igara na "TSC Areni". To je nagovestio i generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić u intervjuu Kuriru nakon četvrte uzastopne "duple krune". Terzić je rekao da su u potrazi za štoperom i da ima jedan veoma zanimljiv iz domaćeg takmičenja.

TSC
foto: Starsport©

Kada je reč o njegovom putu ono što je zanimljivo jeste da je i on poput mnogih morao zaobilaznim da dođe do Crvene zvezde. Igrao je u mlađim kategorijama crveno-belih, ali nije uspeo da prođe u prvi tim. Kalio se u Grafičaru, filijali kluba, odakle je kratko probao u Voždovcu gde se nije snađao. Vratio se u "Grafose" i 2021. godine postao član Metalca iz Gornjeg Milanovca odakle kreće njegov "vrtoglavi" uspon. Saradnja sa Žarkom Lazetićem mu je nesumnjivo prijala, a bivši trener Metalca ga je sa sobom poveo u TSC.

Deluje da je ove sezone pretvorio potencijal u kvalitet što je prepoznao i Dragan Stojković, a biće i veoma zanimljivo videti da li će dobiti i šansu da igra u Nemačkoj.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track