Bivši reprezentativac Srbije, Miloš Ninković, poručio je da Orlovi imaju svoje šanse na utakmici protiv Engleske.

Dragan Stojković Piksi i njegova ekipa otvaraju Evropsko prvenstvo utakmicom protiv jednog od najvećih favorita za titulu (21 čas).

Ninković se prisetio senzacije koju je Srbija napravila na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Generacija koju je predvodio Radomir Antić, a u kojoj je Ninković igrao, pobedila je Nemačku u prvom kolu rezultatom 1:0.

- Kad smo dobili Nemce tada, posle 37 godina, što ne bismo dobili Engleze? Drugačije su reprezentacije sada i tada. Englezi su aposolutni favoriti, biće teško, ne treba samo gledati prvi meč. Najavljuju da ćemo krenuti sa dva štpica, možda početi sa Vlahovićem ili Mitrovićem, a jedan da uđe. Trebaju nam sveži igrači. Raduje me poslednja utakmica Engleza, igrali su jako loše, ali prijateljski meč je jedno, a prvenstvo drugo. Favoriti su, videćemo - rekao je Ninković u Jutarnjem programu "TV Prva" i dodao:

ninkovic.jpg
KARIM JAAFAR / AFP / Profimedia 
foto: KARIM JAAFAR / AFP / Profimedia

- Ja se ne bih mnogo zaletao, posebno ako ostavite prostor igračima kao što su Saka, Belingem, Kejn... To može da bude loše po nas. Nisam selektor, ali lepo bi bilo napasti Engleze. Verovatno bih krenuo sa jednim špicem i stavio bih jednog višeg igrača u veznu liniju, jer znamo da će Foden da ulazi unutra, Saka... Imaće oni mnogo igrača u sredini.

Bonus video:

Kurir televizija Koktel ljubavi u Gelzenkirhenu