NAVIJAČI SRBIJE PUŠTENI NA SLOBODU: Policija traži da im se zabrani ulazak na stadion!
Foto: Printscreen

EPILOG

NAVIJAČI SRBIJE PUŠTENI NA SLOBODU: Policija traži da im se zabrani ulazak na stadion!

Fudbal -

Sedam navijača Srbije i jedan navijač Engleske privedeni su nakon tuče i propustili su meč, ali su pušteni na slobodu tokom noći, rekao je novinarima visoki zvaničnik policije u Gelzenkirhenu Peter Bot.

On je naveo da je jedan navijač primljen u bolnicu sa povredom glave, ali da je na svoju odgovornost napustio bolnici i otišao da gleda utakmicu.

Nije bilo informacija da li je još bilo povređenih.

Bot je kazao da su privedeni navijači pušteni tokom noći, ali da je policija u kontaktu sa Evropskog fudbalskom unijom (Uefa) i da je preporučeno da se tim navijačima zabrani pristup predstojećim utakmicama.

Zvaničnici su saopštili da je incident u Gelzenkirhenu kratko trajao i da su generalno zadovoljni reakcijom bezbednosnih službi oko te utakmice, koja je okarakterisana kao utakmica visokog rizika.

U tom sukobu, za koji policija kaže da je bio jedini, na snimcima na društvenim mrežama se vidi kako muškarci jedni druge gađaju stolicama, ispred restorana okićenog srpskim zastavama. Policija je saopštila da je grupa navijača Srbije bila u restoranu kada je velika grupa navijača Engleske pokušala da uđe u taj objekat.

Novinari koji su ubrzo nakon incidenta stigli, zatekli su ulicu prepunu polomljenog stakla i stolova, dok je nekoliko desetina policajaca stajalo u blizini.

Portparol nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova Maksimilijan Kal je rekao da bezbednosni zvaničnici pozitivno gledaju na prvih nekoliko dana turnira i da se njihova procena rizika nije promenila.

"Naravno da je bilo incidenata tokom vikenda, na primer juče sa huliganima u Gelzenkirhenu, ali to je bila situacija sa kojom se tamošnja policija brzo pozabavila i na koju je, pre svega, bila spremna. Do sada nije bilo iznenađujujućih događaja", rekao je Kal novinarima u Berlinu.

Kurir sport/J.M/Beta

02:56

Tuča u Gelzenkirhenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track