Janković: Drago mi je što je Lazović odlučio meč

Reakcije posle povratka na vrh

Janković: Drago mi je što je Lazović odlučio meč

Fudbal -
Trener Crvene zvezde pohvalio pristup igri fudbalera koje trenira

Crvena zvezda se iz Ivanjice vraća u Beograd kao lider Superlige. Fudbaleri koje trenira Aleksandar Janković uspeli su da posle neizvesne borbe savladaju Javor 2:1, zabeleže šestu uzastopnu pobedu i, barem do narednog kola, stave sebe u poziciju da im ostatak lige gleda u leđa.

Janković je nakon meča izrazio zadovoljstvo što su njegovi igrač uspeli da preokrenu rezultat.

"Odigrali smo tešku utakmicu, kao što smo i očekivali, protiv dobre i disciplinovane ekipe. U prvom poluvremenu nije imalo mnogo toga da se vidi, stvorili smo samo par poluprilika iz kojih nismo uspeli da postignemo gol. U nastavku, protivnik je iz jedne situacije uspeo da ga postigne. Raduje to što smo i pored negativnog rezultata uspeli da podignemo ritam igre, dođemo od izjednačenja, posle toga smo imali još prilika i na kraju došli do pobede. Svesno smo pred kraj utakmice ušli u rizik pomeranjem linija tima ka napred, što je omogućilo protivniku da stvori nekoliko opasnih situacija i pred našim golom"

Treneru Zvezde je posebno milo što je čovek preokreta bio Lazović kome baš ne cvetaju ruže u psoeldnje vreme. Bolje rečeno, nije ga hteo gol u nekoliko prethodnih duela.

"Posebno mi je drago što je utakmicu rešio Lazović, o kome se mnogo pričalo ovih dana, a on je svojim ulaskom podigao ritam meča i bio igrač preokreta," rekao je Janković.

Ognjen Mudrinski i Darko Lazović bili su najzaslužniji za preokret Crvene zvezde. Mudrinski je postigao peti gol u dresu Crvene zvezde.

"Naravno da sam srećan zbog gola koji sam postigao i koji je bio uvod u preokret. Bila je to dosta teška situacija kod centaršuta, ali sam uspeo da pogodim cilj. Očekivali smo tešku utakmicu, to se i dogodilo, i presrećni smo zbog pobede. Možda smo imali malo veći pritisak, obzirom da smo znali da nas tri boda vode na vrh tabele, međutim pokazali smo karakter i posle dve godine izbili na prvo mesto", rekao je Mudrinski.

Darko Lazović je i kao rezervista uspeo da stekne zvanje igrača utakmice.

"Trener je odlučio da utakmicu počnem sa klupe, želeo je da me odmori jer sam od početka prvenstva igrao sve mečeve. U prethodnom periodu pružao sam malo slabije partije i bilo mi je potrebno da se ponovo trgnem i počnem da igram bolje, na šta verujem da će uticati i ova pobeda. Nisam se uplašio kod 0:1, ušao sam silno motivisan u igru, i osećao sam da možemo do preokreta. Verovao sam da ću postići odlučujući gol koji mi mnogo znači zbog samopouzdanja, i nastavka prvenstvene trke. Do kraja ove turneje ostalo nam je još gostovanje u Subotici, i daćemo sve što je u našoj moći da ovaj ciklus utakmica završimo na prvom mestu", poručio je Lazović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track