Spartak ponizio Zvezdu

Spartak ponizio Zvezdu

Fudbal -
Crveno-beli doživeli težak poraz na gostovanju u Subotici

SUBOTICA - Fudbaleri Spartaka naneli su pravu malu katastrofu Crvenoj zvezdi u meču 8. kola Jelen Superlige Srbije. Subotičani su slavili sa 3:0 (3:0) i prekinuli niz crveno-belih, koji su ovaj meč posle dve godine dočekali kao lideri.

Zvezda je poslednji ubedljiv poraz na gostovanjima doživela 31. maja 1997. godine, kada je u poslednjem kolu šampionata poražena od Čukaričkog rezultatom 4:1.

Ujedno, bio je ovo i prvi neuspeh trenera Aleksandra Jankovića na klupi crveno-belih u prvenstvu, računajući i prethodni mandat.

Spartak je u vođstvo stigao u 21. minutu golom Novakovića. Kovačević je probio po sredini, vratio do Puškarića, koji je dodao do Novakovića, a ovaj sa ivice šesnaesterca zakucao loptu u gol. Utisak je da je lopta zakačila Mladenovića i prevarila Bajkovića.

Na 2:0 povećao je Despotović sjajnim pogotkom sa oko 20 metara. Torbica je povukao kontranapad, asistirao Despotoviću koji je poslao loptu pod prečku.

Katastrofu Zvezde najavio je Novaković drugim pogotkom. Domaćin je u prvom minutu zaustavnog vremena izveo kontranapad, Marko Adamović je šutirao iskosa u suprotni ugao Bajkovića, ovaj kratko odbio loptu, ali je Novaković naleteo na loptu i sa svega nekoliko metara naterao golmana Zvezde da treći put vadi loptu iz mreže..SPARTAK ZV - CRVENA ZVEZDA 3:0 (3:0)

(Novaković 20, 45, Despotović 30)Stadion: Gradski, gledalaca: 6.000Sudija: Svetislav MarušićSPARTAK ZV: Aleksić, Kovačević, Antonić, Bratić, G. Adamović, Puškarić, Novaković, Šarac, Torbica, M. Adamović, Despotović.CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Pantić, Maksimović, Mladenović, Mijailović, Lazović, Milijaš, Dimitrijević, Kasalica, Mudrinski.

http://www.youtube.com/watch?v=E4UbvS1HHeU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track