Kol se izvinio predsedniku FA, vraća se u reprezentaciju

Pomirenje

Kol se izvinio predsedniku FA, vraća se u reprezentaciju

Fudbal -
Odluku o tome da li će 31-godišnji levi bek odigrati 99. meč za Englesku doneće selektor Roj Hodžson, ali je Bernštajn istakao da ne postoje prepreke, uprkos tome što je FA protiv njega pokrenuo disciplinski postupak

Fudbalski reprezentativac Engleske Ešli Kol izvinio se predsedniku Fudbalske asocijacije Engleske (FA) Dejvidu Bernštajnu zbog uvredljivog komentara na Tviteru i slobodan je da igra za nacionalni tim u petak protiv San Marina, prenosi BBC.

Odluku o tome da li će 31-godišnji levi bek odigrati 99. meč za Englesku doneće selektor Roj Hodžson, ali je Bernštajn istakao da ne postoje prepreke, uprkos tome što je FA protiv njega pokrenuo disciplinski postupak.

"Kol me zvao odmah u petak i izvinio se, a došao je da me vidi i lično i meni se izvini. Rekao je da mu je žao i slobodan je da igra za Englesku", rekao je Bernštajn gostujući na BBC radiju, uoči otvaranja novog trening kampa Engleza u Bartonu.

FA je pokrenula disciplinski postupak nakon što je Kol na Tviteru, ljut zbog kazne za saigrača Džona Terija, napisao da su čelnici pomenute organizacije "gomila smeća".

Kol je nedugo zatim izbrisao taj tvit, ali nedovoljno brzo kako bi to promaklo nadležnima u FA. Defanzivac Čelsija ima rok do četvrtka da se izjasni po navodima optužnice.

Kapiten fudbalera Čelsija Džon Teri kažnjen je nedavno sa četiri utakmice neigranja i 220.000 funti jer je utvrđeno da je prošle sezone na rasnoj osnovi uvredio defanzivca Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanda.

Sud u Engleskoj oslobodio je Terija optužbi početkom jula, ali je uprkos tome FA odlučio da nastavi istragu.

Engelska u petak 12. oktobra dočekuje San Marino, a četiri dana kasnije gostuje u Poljskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track