Ćavi: Murinjo se ne bi uklopio u Barselonin stil igre

Ćavi: Murinjo se ne bi uklopio u Barselonin stil igre

Fudbal -
Jedan od najboljih fudbalera sveta rekao da se trener Reala ne bi uklopio u stil Barselone i da je Mesi već sada najbolji igrač svih vremena

BARSELONA - Fudbaler Barselone Ćavi Ernandez rekao je danas da se trenera madridskog Reala Žoze Murinjo ne bi snašao na klupi katalonskog kluba.

"Murinjo se ne bi uklopio u Barselonin stil igre. Poznaje našu strast, ali fudbal koji on gaji nam nije potreban", rekao je Ćavi u intervju za lokalni radio.

Jedan od najboljih igrača Barselone, uz Argentinca Lionela Mesija, uporedio je bivšeg trenera Pepa Gvardiolu i njegovog naslednika Tita Viljanovu.

"Između njih dvojice nema puno razlika u taktičkim idejama. Gvardiola je na treninzima bio bliži igračima, dok se Tito više drži na distanci, ali to je njegov način rada. Iznenadio me je jer je izuzetno pripremljen, ima jasne ideje i filozofiju", rekao je Ćavi.

On je dodao da njegov saigrač Mesi bolji fudbaler od Kristijana Ronalda.

"Leo je čudan, verovatno jedan od najmirnijih i najtiših osoba u svlačionici. Za mene je on već sada najbolji fudbaler svih vremena. Postiže golove i radi za tim. Njegova igra je znatno bolja od one koju Ronaldo pruža u Realu", zaključio je Ćavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track