Mata sprečio Boašovu osvetu Čelsiju

Premijer liga

Mata sprečio Boašovu osvetu Čelsiju

Fudbal -
Fudbaleri Čelsija pobedili su kao gosti ekipu Totenhema sa 4:2 u londonskom derbiju u okviru osmog kola Premijer lige i učvrstili se na poziciji apsolutnog lidera šampionata.

Fudbaleri Čelsija pobedili su kao gosti ekipu Totenhema sa 4:2 u londonskom derbiju u okviru osmog kola Premijer lige i učvrstili se na poziciji apsolutnog lidera šampionata.U spektakularnoj utakmici u kojoj su viđena dva preokreta, na kraju je tugovao bivši menadžer Čelsija, a sada šef struke Totenhema Andre Viljaš Boaš. Ekipa Čelsija sada ima sedam bodova više od drugoplasiranih mančesterskih timova, Junajteda i Sitija koji kasnije danas igraju svoje mečeve osmog kola.

Neočekivano, Čelsi je do vođstva u 18. minutu došao pogotkom štopera Gerija Kejhila koji je dobio šansu zbog suspenzije Džona Terija. Taj gol bio je iskra koja je zapalila "bure baruta" na Vajt Hart Lejnu, jer je potom u 47. minutu izjednačio bivši "plavac" Vilijam Galas, a sedam minuta kasnije preokret Totenhemu doneo je Džermejn Defo.Činilo se da se u tom momentu sve okrenulo na Totenhemovu stranu, ali usledio je novi preokret, a tvorac je bio sjajni Huan Mata.Španski "čarobnjak" je pogocima u 66. i 69. minutu vratio Čelsiju vođstvo i odškrinuo mu vrata pobede. Ta vrata potpuno je otvorio Danijel Staridž golom u sudijskoj nadoknadi vremena za konačnih 4:2.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za Čelsi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track