Kurir na udaru dela Grobara!
Foto: KURIR

Krivi im novinari

Kurir na udaru dela Grobara!

Fudbal -
Partizanovi huligani, koje smo zbog ružnog ponašanja nazvali idiotima, istakao uvredljive parole na naš račun

Prepoznali se!Huligani Partizana na utakmici protiv Rada istakli su transparent u kojem vređaju novinare Kurira, nezadovoljni pisanjem našeg lista o tome da deo pristalica naših najvećih klubova čine idioti, kojima je samo važno da vređaju protivničke igrače. Ova grupa je zbog toga na Vračaru raširila parolu: „Novinarskim govnima Kurira u lažima niko ne parira“.Transparent je očigledno delo onih pristalica ekipe iz Humske koje su se same prepoznale u jučerašnjem tekstu u našem listu, gde su gledaoci koji na utakmicama vređaju protivničke igrače nazvani idiotima. Kurir nije sve navijače Partizana, Crvene zvezde i drugih srpskih klubova, odnosno nacionalnog tima, nazvao ovim imenom, već samo onaj manji deo koji skandiranjem odmaže svojoj ekipi i šalje ružnu sliku o Srbiju u svet.Gledalaca na sportskim priredbama u Srbiji sve je manje, jer je upravo ta manjina, kojoj sport, odnosno ljubav prema klubu ili reprezentaciji nije na prvom mestu, uspela da ih otera s tribina. Kurir je jedan od retkih medija, ako ne i jedini list koji se drznuo da to i javno kaže, pa smo sada predmet najvulgarnijih uvreda te grupacije. Ovo je ništa drugo nego pokušaj novog pritiska na uređivačku politiku naših novina. Kao i mnogo puta do sada u sličnim situacijama, ali s drugim akterima, Kurir se neće pokolebati u nameri da piše o svim anomalijama u Srbiji, pa tako i o navijačima, koliko god se njima činilo da su nedodirljivi.

Ivanov srušio RadGolom Ivana Ivanova u 9. minutu fudbaleri Partizana savladali su ekipu Rada na Vračaru u okviru 9. kola Jelen Superlige. Rano stečeno vođstvo crno-beli su teškom mukom uspeli da sačuvaju do kraja meča, jer je domaćin imao veliki broj sjajnih prilika za izjednačenje, ali je mreža golmana Nikole Petrovića na kraju ostala netaknuta. Rad je meč završio s desetoricom igrača, budući da je Goran Čaušić u 79. minutu zaradio crveni karton.

Partizan bez reakcijeČelnici Partizana nisu juče našli za shodno da osude ili se barem ograde od ovakvog stava svojih navijača, pa ih ovom prilikom pitamo da li su možda to i njihovi stavovi?Da li je to samo još jedan vid rata protiv Kurira, budući da čelnici crno-belih već duže vreme ne žele da daju izjave za naš list?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track