Blažević: Srbija nije loša kao što pokazuju rezultati

Blažević: Srbija nije loša kao što pokazuju rezultati

Fudbal -
Blažević je pohvalio igre nacionalnog tima i i odličan start novog selektora Igora Štimca, ali je pozvao na opreznost pred nastavak kvalifikacija i meč sa Srbijom

ZAGREB - Poznati hrvatski fudbalski stručnjak Miroslav Blažević ocenio je da reprezentacija Srbije nije loša kao što možda pokazuju dosadašnji rezultati u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2014.

U razgovoru za zagrebačku Novu TV popularni Blažević je pohvalio igre nacionalnog tima i i odličan start novog selektora Igora Štimca, ali je pozvao na opreznost pred nastavak kvalifikacija i meč sa Srbijom na domaćem terenu 22. marta.

"Imamo reprezentaciju sastavljenu od svetskih fudbalera, ali pred utakmicu sa Srbijom Štimac mora biti oprezan. Pouzdano znam da oni nisu tako loši kao što bi rezultati to mogli da naslute. Srbi će optimalno da iskoriste pauzu u kvalifikacijama i budite sigurni da će protiv nas biti u drugom svetlu. To je ipak derbi", izjavio je Blažević.

Prema njegovim rečima, odličan start hrvatske reprezentacije je "apsolutno razlog da svi budemo zadovoljni", a da je Štimac na najboljem putu da ostvari ono što je obećao.

"Činjenica je da smo mi favoriti protiv Srbije, ali ne bi bilo prvi put da slabiji pobedi favorita. Za predstojeću utakmicu srpski fudbaleri se motivišu, Štimac je toga svestan. Važno je pripremiti navijače da dođu da nas podrže, da imaju svest da mogu pomoći reprezentaciji, ali i da joj mogu odmoći"", poručio je Blažević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track