OFK-a i Spartak pobeđuju Rad posustaje

Superliga Srbije

OFK-a i Spartak pobeđuju Rad posustaje

Fudbal -
OFK Beograd ubedljivo porazio niški Radnički, Spartak u poslednjim trenucima savladao Hajduk, dok je Rad izgubio od Slobode

Utakmicama desetog kola nastavljeno je takmičenje u Jelen Superligi. Najubedljiviji trijumf u prva četiri odigrana meča ostvarili su izabranici trenera Zorana Milinkovića, dok je Rad poražen treći put za redom, ovog puta u Užicu.Utakmice OFK Beograda i Radničkog su u staroj Jugoslaviji predstavljale pravu poslasticu za ljubitelje fudbala, međutim u subotu na Karaburmi "romantičari" su za klasu bili bolji tim, potpuno nadigrali Nišlije, i ostvarili drugi trijumf u šampionatu - 5:1.

"Romantičari" su posao obavili već u prvom poluvremenu. U osmom minutu fenomenalan pogodak postigao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragan Bogavac. Isti igrač je u 29. minutu iskoristio nepažnju odbrane gostiju, ukrao loptu koju su odbrambeni fudbaleri Radničkog pokušali da vrate golmanu Periću i lob udarcem povisio na 2:0. U smiraj prvog dela Vladan Adžić je posle kornera koji je izveo Nemanja Nikolić doneo visoku prednost "plavo-belima".

Na poluvremenu trener Aleksandar Ilić izvršio je sve tri izmene, Ušli su Nikola Lukić, Jovan Jovanović i Milan Jovanović umesto Bratislava Pejčića i Saše Stojanovića i Strahinje Petrovića, ali to mu nije mnogo pomoglo. Posle tri minuta igre u nastavku ponovo se tresla mreža gostiju. Nemanja Milić u 48. i Predrag Pavlović u 51. povećavaju vođstvo na 5:0. Rezervista Milan Jovanović je u 67. minutu uspeo samo da ublaži poraz svog kluba.

Smederevo je i dalje bez pobede. BSK iz Borče je kod kuće odigrao nerešeno sa poslednjeplasiranim timom na tabeli JSL - 1:1. Domaćin je poveo u 12. minutu kada je Mile Savković proigrao Aleksandra Đukića, koji je postigao prvenac u ovoj sezoni. Ipak, "oklopnici" se vraćaju u meč u 31. minutu. Rade Veljović uz pomoć Uroša Momića postiže pogodak i donosi izjednačenje, što je bio i konačan rezultat meča. Pred nešto manje publike nego obično,

Sloboda je na svom stadionu u Užicu savladala Rad sa 1:0. Užičani su poveli u finišu prvog poluvremena. Posle greške Gnjatića, Predrag Ranđelović je sam uzeo loptu i prošetao čitavu odbranu Rada i postigao sjajan gol. Ovo je napadaču Slobode bio četvrti gol u prvenstvu. U finišu meča, tačnije u 76. minutu, domaćin je ostao sa desetoricom pošto je Stojan Pilipović zaradio drugi žuti karton, pa je pre vremena morao put svlačionice. Rad je pokušavao da iskoristi brojčanu prednost, ali do kraja meča izabranici Marka Nikolića uprkos brojnim šansama nisu uspeli da dođu do pogotka.

Fudbaleri Spartak Zlatibor vode uspeli su da u finišu meča u Kuli iskoriste pad koncentracije igrača Hajduka i pogotkom Novakovića dođu do čitavog plena. Subotičani su u finišu prvog poluvremena propustili nekoliko solidnih prilika, a u nastavku meča inicijativu su preuzeli fudbaleri domaćina. Međutim, kako je vreme odmicalo ponovo su gosti preuzimali inicijativu. Najbolju priliku pre gola u finišu utakmice imao je ofanzivac Spartaka Marko Adamović, posle čijeg udaraca je lopta pogodila prečku. Ipak, u 90. minutu Novaković je golom doneo nova tri boda svom klubu.

Sve utakmice 10. kola počele su čitanjem proglasa protiv rasizma, koji su uputili Fudbalski savez Srbije, Zajednica superligaša i sindikat fudbalera "Nezavisnost" .

JSL, 10. kolo

Subota:

Hajduk - Spartak ZV 0:1(Novaković 90.)BSK - Smederevo 1:1(Đukić 12 - Veljović 32.)OFK Beograd - Radnički Niš 5:1(Bogavac 8, 29, Adžić 45, Milić 48, Pavlović 51 - Jovanović 67.)Sloboda Point - Rad 1:0(Ranđelović 45.) Donji Srem - Crvena zvezda 19.00

Nedelja:Jagodina - Radnički 1923 13.30

Vojvodina - Javor 15.00

Partizan - Novi Pazar 17.00

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja