Vojvodina pobedila Javor iz penala

Prvenac Vignjevića

Vojvodina pobedila Javor iz penala

Fudbal -
Trener Novosađana Nebojša Vignjević ostvario prvenac na klupi Vojvodine

NOVI SAD - Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras na svom terenu Javor sa 1:0 u 10. kolu Super lige Srbije i tako prekinuli seriju od pet mečeva bez pobede u domaćem šampionatu.

Trijumf Vojvodini doneo je u 76. minutu Abubakar Oumaru iz spornog penala, zbog koga je isključen štoper gostiju Milovan Milović.

Vojvodina sada deli četvrto mesto sa Radom.

Trener fudbalera Vojvodine Nebojša Vignjević posle današnje pobede nad Javorom (1:0) rekao je da je očekivao težak meč i izrazio nadu da će taj trijumf uticati na samopouzdanje njegovih igrača.

"Nadam se da će ova pobeda doneti samopuzdanje mojim igračima, jer je vidljivo da su stegnuti i da osećaju veliki pritisak. Problem u realizaciji i dalje je evidentan, takođe, vidljivo je da igrači koji imaju jako dobar šut, ne odlučuje se da šutiraju, traže druga resenja i odgovornost prebacuje na drugog", istakao je Vignjević na konferenciji za medije.

On je pohvalio rezerviste Kosovića i Kataija, koji su uneli živost u drugom poluvremenu.

"Znali smo da je Javor dobra ekipa, iskreno, imali smo i malo sreće, kada su gosti (Radivojević) pogodili prečku", konstatovao je Vignjević.

Trener Ivanjičana Mladen Dodić ocenio je da su Novosađani zaslužili pobedu, jer su bili bolji za jedan gol, ali, kako je naveo, ne za takav gol.

Jedini pogodak postigao je Kamerunac Abubakar Oumaru u 77. minutu iz penala, nakon što ga je Milovan Milović srušsio u šesnaestercu i potom dobio drugi žuti karton.

"Rekao sam igračima pre utakmice da sigurno neće biti 0:0. Dali smo sve od sebe da postignemo gol, istini za volju, nismo imali šansi kao u prethodnim utakmicama, ali ipak smo došli do svoje velike prilike i na nesreću pogodili prečku", poručio je Dodić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track