Radnički: Lekić nas je pokrao

Šumadijski bluz

Radnički: Lekić nas je pokrao

Fudbal -
FK Radnički 1923 podneo krivičnu prijavu protiv doskorašnjeg predsednika zbog, kako kažu, zloupotrebe službenog položaja

Presavili tabak.Predsednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Radnički 1923 Nebojša Vasiljević podneo je juče Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika kluba Dragoljuba Lekića. Na zvaničnom sajtu kluba stoji da postoji osnovana sumnja da je Lekić zloupotrebio službeni položaj i tako oštetio klub za 100.000 evra.

Krivičnom prijavom obuhvaćena je Lekićeva krivica da je u prepisci sa više menadžera falsifikovao dokumenta, te da je za overu istih koristio nevažeći pečat sa imenom Šumadija Radnički 1923. Kragujevčani dalje navode da je osnovni motiv ove prijave to što Dragoljub Lekić od marta tekuće godine u kontinuitetu uznemirava javnost, blati ugled kluba iznošenjem lažnih optužbi i podnošenjem lažnih krivičnih prijava, a sve to u cilju prikirvanja štete koju je naneo FK Radnički 1923. Jedan od takvih, smatraju u klubu, bio je i intervju Lekića u kojem tvrdi da je bilo finansijskih malverzacija prilikom prodaje Filipa Kostića Hroningenu. Vasiljević je najpre demantovao izjave Lekića, a zatim odlučio da podnese krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg predsednika kluba iz Kragujevca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track