SRPSKE SPORTSKE LEGENDE: Ne nasedajte na provokacije iz Zagreba

FSS će reagovati

SRPSKE SPORTSKE LEGENDE: Ne nasedajte na provokacije iz Zagreba

Fudbal -
Hrvatski savez najavio da će oslobođeni haški generali biti specijalni gosti na utakmici, a Štimac predložio da izvedu i početni udarac

BEOGRAD - Nekadašnji srpski fudbalski reprezentativci Dušan Savić, Zoran Mirković i Dragiša Binić izjavili su danas da ne treba nasedati na provokacije iz Zagreba uoči utakmice sa Hrvatskom u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine.

Hrvatski savez juče je najavio da će oslobođeni haški generali Ante Gotovina i Mladen Markač biti specijalni gosti na utakmici, a selektor Igor Štimac predložio je da oni čak izvedu i početni udarac.

"Mnogo štošta će učiniti s ciljem da se naša reprezentacija omalovaži. To je psihološka priprema za tu utakmicu", rekao je Savić.

On je dodao da su generali Gotovina i Markač "protureni kroz veš-mašinu i oprani od zločina" i naglasio da će FSS na vreme reagovati, ukoliko zaista bude dozvoljeno da Markač i Gotovina izvedu početni udarac.Mirković, jedan od aktera čuvene utakmice sa Hrvatskom iz 1999. godine (2:2) podsetio je da je u životu svaka pobeda slađa ukoliko je ostvarena u težim uslovima.

"Najava je jedno, a stvarnost je nešto sasvim drugo, jer koliko sam ja upućen u pravila FIFA, to će veoma teško da se desi. Međutim, videli smo juče da ništa nije nemoguće", rekao je Mirković.

Fudbaler koji je postao apsolutni ljubimac nacije posle sukoba sa hrvatskim igračem Robertom Jarnijem i crvenog kartona na pomenutom meču u Zagrebu, zbog kojeg kasnije nije igrao na prvenstvu Evrope u Holandiji i Belgije, smatra da su poruke koje stižu „politikanstvo i da ne zna šta im je cilj".

"Ne znam šta žele da postignu, ali znam da je u životu svaka pobeda slađa, ukoliko je ostvarena u težim uslovima. U svakom slučaju, sve poruke koje dolaze iz Zagreba nas ne bi trebalo da tangiraju", zaključio je Mirković.Binić, član Zvezdine generacije koja je 1991. godine postala prvak Evrope ima konkretan predlog.

"Teren je jedino merilo, a oni mogu da zovu koga hod hoće, to je njihova stvar. Ali, mislim da naš državni vrh mora da bude u Zagrebu i navija za svoj tim", rekao je Binić.

Utakmica između Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu igra se 22.marta 2013. godine u Zagrebu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track