Juventus u derbiju dočekuje Čelsi, Barselona u Moskvi

Liga šampiona

Juventus u derbiju dočekuje Čelsi, Barselona u Moskvi

Fudbal -
U utorak su na programu prvi mečevi 5. kola Lige šampiona

BEOGRAD - Fudbaleri Juventusa dočekaće sutra prvaka Evrope, Čelsi u derbiju petog kola Lige šampiona, dok će Barselona u Moskvi protiv Spartaka pokušati da popravi sliku posle poraza u prošloj rundi.

Šampion Italije ima bod manje od Čelsija i Šahtjora u E grupi, a trijumf nad "plavcima" umnogome bi ga približio plasmanu u osminu finala LŠ.

"Razmisljamo samo o utakmici sa Čelsijem, to je za nas u ovom trenutku najvažniji duel. Želimo da se plasiramo u osminu finala elitnog takmičenja. Čelsi je izgubio od Vest Bromviča prošlog vikenda, ali nas to neće zavarati. Moramo da pobedimo Engleze", rekao je štoper Juventusa Leonardo Bonući.

U prvom duelu ovih timova rezultat u Londonu bio je 2:2, iako su "plavci" imali dva gola prednosti.

Druga utakmica ove grupe igra se u Kopenhagenu, gde će danski Nordsjeland dočekati ukrajinski Šahtjor. Ekipa iz Donjecka bi trijumfom praktično otvorila vrata sledeće faze takmičenja.

Barselona je u prošlom kolu G grupe doživela šokantan poraz od Seltika (2:1) u Glazgovu, a škotski tim dokazao je da ekipu Tita Viljanove ipak ne čine "vanzemaljci".

Pobeda u Moskvi bi Barseloni obezbedila osminu finala, ali i Spartak još ima teoretske šanse da se domogne druge faze takmičenja.

"Nikako ne smemo da spustimo gard ili da se opustimo. Do sada smo igrali veoma dobro, ali važno je da nastavimo sa kvalitetnim partijama", kazao je vezni igrač Barselone Andres Inijesta.

U drugoj utakmici ove grupe portugalska Benfika ugostiće ekipu Seltika, koja je izgubila na prethodna tri od četiri gostovanja u Lisabonu.

Fudbaler minhenskog Bajerna gostovaće španskoj Valensiji u derbi utakmici F grupe, a pobednik će najverovatnije obezbediti vizu za drugu fazu takmičenja kao prvoplasirani tim.

Trener Bavaraca Jup Hajnkes za ovu utakmicu moći će da računa na napadača Marija Gomeza koji se oporavio od povrede članka.

Duel na stadionu Mestalja biće i svojevrsna repriza finala Lige šampiona iz 2001. godine, kada je ekipa Bajerna slavila posle boljeg izvođenja penala.

Šansu za plasman u osminu finala iz ove grupe još će juriti beloruski Bate Borisov koji će na svom terenu dočekati francuski Lil.

U grupi H ekipa Mančester Junajted je još u prošlom kolu osigurala prvo mešto na tabeli, a za drugu poziciju i dalje se bore Galatasaraj, Kluž i Braga.

Teži posao imaće Galatasaraj koji će u Istanbulu dočekati Mančester Junajted, dok će Kluž kod kuće igrati protiv portugalske Brage.

Parovi petog kola:

Grupa E:

Nordsjeland - Šahtjor (20.45)

Juventus - Čelsi (20.45)

TABELA: Šahtjor 7, Čelsi 7, Juventus 6, Nordsjeland 1.

Grupa F:

Bate Borisov - Lil (18)

Valensija - Bajern (20.45)

TABELA: Bajern 9, Valensija 9, Bate 6, Lil 0.

Grupa G:

Spartak - Barselona (18)

Benfika - Seltik (20.45)

TABELA: Barselona 9, Seltik 7, Benfika 4, Spartak 3.

Grupa H:

Galatasaraj - Mančester Junajted (20.45)

Kluž - Braga (20.45)

TABELA: Mančester Junajted 12, Galatasaraj 4, Kluž 4, Braga 3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track