Štimcu jezik brži od pameti

Večernji list

Štimcu jezik brži od pameti

Fudbal -
Selektor se u opštoj euforiji zaleteo i u TV kamere izjavio: Pozvaću generale da izvedu početni udarac

ZAGREB - Večernji list odbacio je pokušaj selektora Hrvatske Igora Štimca da medije okrivi za navodnu lošu interpretaciju poziva oslobođenim generalima. Štimac je dan pošto su Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni optužbi za ratne zločine pred sudom u Hagu rekao da bi oni trebalo da izvedu početni udarac na utakmici sa Srbijom 22. marta.

"Selektor se u opštoj euforiji zaleteo i u TV kamere, pošto je stigao u Pakoštane, izjavio: Pozvaću generale da izvedu početni udarac na našoj sledećoj kvalifikacionoj utakmici", naveo je "Večernji list" u svom komentaru.

Dnevnik je naveo da za 'slučaj generali' novinari Štimcu nisu ništa krivi i da selektor ne može da traži izgovor. "Reč je isključivo o euforiji i dugom jeziku osobe koja je godinama bila u opoziciji i navikla da sme svašta da govori", piše "Večernji list, "Ti novinari nisu izmislili ni prepakovali njegov poziv generalima niti su isforsirali reakcije na njega. One su same došle".

Posle negativnih reakcija na njegovu izjavu da će pozvati generale oslobođene pred Haškim tribunalom za ratne zločine, da izvedu početni udarac u utakmici sa Srbijom, Štimac je objavio da su njegove reči izvučene iz konteksta i da je to neodgovorni senzacionalizam koji može naštetiti hrvatskom društvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track