NAPAD LACIJALA: Navijač Totenhema izboden u Rimu
Foto: Rojters

Uoči večerašnje utakmice

NAPAD LACIJALA: Navijač Totenhema izboden u Rimu

Fudbal -
U bolnici 7 Britanaca, u pritvoru 50 huligana koji su demolirali kafić i navijače napali palicama, noževima, kamenjem, metalnim šipkama...
1 / 4 Foto: Rojters

RIM - Navijači fudbalskog kluba Totenhem napadnuti su danas u Rimu pred utakmicu sa Laciom u Ligi Evropa, najmanje jedan od njih je uboden, a sedmoro je hospitalizovano, navela je policija. Njih je napalo nekoliko desetina osoba, za koje se veruje da su pristalice Lacija, koji su nosili palice, noževe i bacali kamenje na navijače Totenhema, koji su pili alkohol u gradu.

Policija je saopštila da je zadržala oko 50 huligana, ali su mnogi pobegli pošto su danas oštetili popularni kafić "Pijani brod".

Posle incidenta pločnik je ostao krvav, izlog razbijen, a stolice i stolovi bili su prevrnuti. "Saterali su ih u zadnji deo i bacali su sve što imaju ka njima: kamenje, metalne šipke, metalne klinove, komade kaiša", rekao je vlasnik kafea Marko Manci.

Lica napadača bila su prekrivena kacigama za motocikle ili šalovima. Tuča je izbila posle ponoći, i trajala je oko 20 minuta. Policija je navela da su svi hospitalizovani muškarci iz Britanije, uzrasta između 20 i 60 godina.

Vlasnik kafea rekao je da policije nije bilo nigde na vidiku, a da su napadači nožem napali još jednu osobu nekih 20 metara od ulaza u bar. Policija je u saopštenju negirala te tvrdnje, saopštivši da je patrola obavestila centralu o tuči, zatim i hitnu pomoć i da je pojačanje ubrzo stiglo.

http://www.youtube.com/watch?v=CEyMGXKcDg4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track