Englezi uzalud lobiraju u UEFA

Tole bezbrižan

Englezi uzalud lobiraju u UEFA

Fudbal -
Predsednik FSS Tomislav Karadžić ne haje previše zbog sve žešćih pritisaka sa Ostrva da se za dešavanja u Kruševcu okrivi Srbija

Pucaju u prazno!Britanski mediji, među kojima prednjači visokotiražni tabloid San, vrše strahoviti pritisak na čelnike UEFA da drastično kazne FSS zbog incidenata u Kruševcu. Ovaj list tvrdi da Srbija u sedištu evropske kuće fudbala ima izuzetno jak lobi, što će uticati da kazna za navodni rasizam bude blaga.- Odlaganje je samo kupovina vremena kako bi FSS pridobio još nekoliko članova Disciplinske komisije. Srpski lobi unutar kuće fudbala je izuzetno jak, kao i dobri odnosi FSS sa Platinijem i sve će to uticati da kazna bude od jedne do dve utakmice igranja pred praznim tribinama i oko 50.000 evra novčano. Biće to još jedan šamar borbi Engleske da iskoreni rasizam u Evropi i trijumf rasista - kaže izvor ovog lista iz UEFA.S druge strane, predsednik FSS Tomislav Karadžić kaže da ga ne plaše pritisci Engleza jer smatra da je Disciplinska komisija nezavisno telo koje odluke donosi isključivo na osnovu činjenica.- Ne opterećujemo se pritiscima Engleza jer smo uvereni da UEFA sve odluke donosi nezavisno od toga. Mi smo obavili razgovore s čelnicima ove organizacije, baš kao što su i Britanci izneli šta smo imali i sada čekamo odluku Disciplinske komisije. Takođe, mi smo kažnjavanjem Ninkovića i Mudrinskog uradili dobru stvar jer smo pokazali spremnost da reagujemo pravovremeno - kaže Tole.

Mladi su nam mnogo bahati

- Simptomatično je da su mladi igrači veoma bahati i da često prave ispade na mečevima svojih klubova, ali i nacionalnih selekcija. To je problem kojim treba da se bave u klubovima, ali ćemo i mi u našim strukturama pokušati da rešimo taj problem - kaže Tomislav Karadžić o najvećem problemu u srpskom fudbalu.

Englezi tuže i Lacio

Evropska fudbalska unija čeka izveštaj Engleske fudbalske asocijacije povodom navoda o antisemitizmu navijača za vreme meča Lige Evrope protiv Totenhema. Navijači rimskog kluba su tokom utakmice pevali antisemitske pesme upućene Totenhemu i razvili transparent „Sloboda Palestini“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track