Fudbaleri Partizana obradovali decu

Crno-beli humanitarci

Fudbaleri Partizana obradovali decu

Fudbal -
Delegacija kluba iz Humske obišla Svratište za decu i tom prilikom uručili im poklone

BEOGRAD - Delegacija fudbalskog kluba Partizan u kojoj su bili prvotimci Aleksandar Mitrović i Miloš Jojić i direktorka marketinga Snežana Filipović posetila je danas Svratište za decu u Krfskoj ulici u Beogradu i uručila im poklone u okviru akcije "Da nam svima bude toplo".

Prvotimci Partizana družili su se da decom, odgovarali na mnoga pitanja vezana za fudbal, uključujući i ono o razlozima poraza u minulom derbiju. Na kraju su svi zajedno otpevali nekoliko navijačkih pesama crno-belih.

Mladi golgeter Mitrović rekao je da mu je čast što na neki način može da pomogne deci.

"Čast mi je da provedem neko vreme sa decom i onim malo starijim, koji su praktično moja generacija i da im pomognemo. Ponosan sam što smo mi fudbaleri njihovi idoli, ali isto tako mogu da kažem da možemo mnogo da naučimo od njih i da na to bude podstrek, s obzirom na to kroz šta su sve ova deca prošla", rekao je Mitrović.

Koordinatorka u Svratištu Jelena Aćimović zahvalila se delegaciji crno-belih na prigodnim poklonima i istakla da ova ustanova ima edukativni i prevencijski karakter.

"Svaki dan ovde dođe najmanje 40 dece da ručaju, da se okupaju, urade domaći... Kako dolazi zimsko vreme sve ih je više i sada ih je oko 70. Ukupno na spisku imamo oko 170 dece i onih starijih od 15 godina kojima pomažemo da završe školu, da uspešno prođu kroz neki kurs i osposobe se da zarađuju za život", rekla je Aćimović.

Ona je napomenula da u Svratište dolaze deca koja imaju porodicu, ali zbog teške materijalne situacije nisu u mogućnosti da sve što im je potrebno dobiju kod kuće.

"Delujemo i po pitanju prevencije, upozoravamo i radimo na tome da deca budu svesna svih problema na koje mogu da naiđu. Takođe, htela bih da istaknem da zajedno pravimo časopis "Lice ulice", od čega polovina zarade ide upravo deci", zaključila je ona.

Akcija "Da nam svima bude toplo" počela je 28. oktobra, a crno-beli su se na taj potez odlučili pošto u Srbiji živi više od 10.000 ljudi bez domova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track