Čović: Više nema laži!
Foto: KURIR

Finansije, pa transferi

Čović: Više nema laži!

Fudbal -
Uradili smo detaljnu analizu za svakog našeg fudbalera, dugove nećemo vratiti prodajom, kaže član Radne grupe Zvezde

Sad ćemo drugačije.Član Radne grupe FK Crvena zvezda Nebojša Čović kaže da odlazaka i dolazaka u klub neće biti sve dok se ne sredi finansijsko stanje i dok organi kluba ne budu bili izabrani. Čović podseća da ima mnogo nelogičnih ugovora s fudbalerima.Radimo pošteno- Ušli smo u klub da uradimo posao pošteno i profesionalno. Javnost očekuje da je upoznamo s pravim stanjem u Zvezdi. Da više niko i nikoga ne može da laže. Uradili smo analizu za svakog našeg igrača u klubu, u Sopotu i na pozajmicama. Za sve njih smo izračunali koliko su nas koštali i za svakog izvukli procenat prava koja ima Zvezda u odnosu na njih - rekao je za Kurir Čović i dodao:- Dobio sam informaciju od pravnog dela finansijske potkomisije da ima ugovora s nelogičnim elementima. To su ozbiljne stvari. Mi smo imali igrača za kojeg je ugovoreno obeštećenje od 1,7 miliona evra, a Crvena zvezda bi posle transfera ostala čista za 200.000. Zbog dužničke krize s kojom je suočena Crvena zvezda, veoma malo sredstava je ostalo klubu.Neki hoće po staromNebojši Čoviću smeta licitiranje sa igračima koji bi na kraju ove sezone mogli otići s Marakane ili doći na nju.- Dugove nećemo rešiti prodajom igrača. Naš račun je u blokadi milijardu i 300.000 dinara. Čak 87% čine banke - Agrobanka, Marfin, Univerzal i Poštanska štedionica. Ostalih 13% su obaveze prema našim sudovima. Ne smemo raditi po starom. Ima mnogo onih u kluba i oko njega koji bi voleli da se nastavi takva politika, ali ako tako krenemo, Crvena zvezda više neće postojati - zaključio je Čović.Novac za dovođenje novih fudbalera zavisiće od glavnog sponzora „Gasproma“, ali i prodaje igrača. - Za visinu budžeta u prelaznom roku ne mogu reći pre sednice Skupštine kluba 22. decembra. Glavnu reč pri dovođenju imaće Dragan Džajić, Zoran Stojadinović, Slaviša Kokeza i trener Aleksandar Janković - tvrdi Nebojša Čović, koji je u Radnoj grupi zadužen za finansijsku konsolidaciju kluba koji je svojevremeno bio šampion Evrope i sveta.

Još se ne zna ko ostaje u crveno-belom dresu (Foto: Saša Pavlić)
Još se ne zna ko ostaje u crveno-belom dresu (Foto: Saša Pavlić)

Minus ne dolazi u obzirNebojša Čović otkriva kako će u klub biti dovođeni igrači i kako će biti prodavani.- Za svakog igrača radimo kalkulacije u tri faze. Prva ima dve varijante. Jedna je za dete iz naše Omladinske škole, a druga za onog kojeg dovodimo. U oba slučaja računamo naše troškove. Druga faza je koliko košta fudbaler koji igra, a treća koliko košta onaj koji odlazi. Ni u jednom slučaju Zvezda ne sme biti u minusu niti u malom plusu.

Samo je Bajko 100 odsto našOd 41 igrača koje Zvezda ima pod ugovorom, samo jedan je 100% u njenom vlasništvu.- Osim golmana Bajkovića, nemamo nijednog igrača s procentom vlasničkog prava većim od 35 odsto. Kad takve prodamo, Zvezdi će ostati mrvice - zabrinut je Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track