Demba Ba potpisao troipogodišnji ugovor sa Čelsijem
Foto: REUTERS

Konkurencija Toresu

Demba Ba potpisao troipogodišnji ugovor sa Čelsijem

Fudbal -
Klub sa Stamford bridža nije objavio finansijske detalje, ali britanski mediji navode da je Čelsi za transfer 27-godišnjeg Senegalca platio 8,6 miliona evra.

LONDON - Dosadašnji fudbaler Njukasla Demba Ba potpisao je troipogodišnji ugovor sa Čelsijem, saopštio je danas londonski klub.

"Dobar je osećaj biti na Stamford brizdžu, veoma sam srećan i ponosan i želim da se uklopim. Važno je i za mene i za Njukasl da smo rešili pitanje moje budućnosti, pa sada možemo da krenemo dalje. Imaju ceo mesec da kupe novog igrača", rekao je Ba za klupski sajt.

Senegalski napadač je istakao da nije mnogo razmišljao kada je čuo za ponudu sa Stamford bridža.

"Kada vas želi klub koji je osvojio Ligu šampiona, stvar je laka. Čelsi je veliki klub, i to mi je mnogo pomoglo u donošenju odluke. Nije bilo teško", dodao je.

Ba je u junu 2011. godine iz Vest Hema prešao u Njukasl, a u timu Čelsija će zameniti Danijela Staridža, koji je ove nedelje potpisao za Liverpul.

Senegalac bi mogao da bude u timu već u subotu, na utakmici FA Kupa protiv Sautemptona, ali neće moći da igra u Ligi Evropa, pošto je u tom takmičenju ove sezone nastupao za Njukasl.

Ba je ove sezone u Premijer ligi postigao 13 golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track