GOSPODARI OSTRVA: Vidić presudio Liverpulu
Foto: Reuters

Najveći derbi engleskog fudbala

GOSPODARI OSTRVA: Vidić presudio Liverpulu

Fudbal -
Odličnih 80 minuta koliko je na terenu sa kapitenskom trakom proveo Nemanja Vidić, koji se posle godinu i po dana upisao u strelce, skrenuvši loptu u gol posle šuta Patrisa Evre
1 / 4 Foto: REUTERS

MANČESTER - Fudbaleri Mančester junateda, pobedili su Liverupl golovima Van Persija u 19. i Nemanje Vidića u 54. minutu, rezultatom 2:1 pošto je gol za goste u najvećem derbiju ostrvskog fudbala postigao Staridž dva minuta pre isteka sata igre.

Mančester je bio bolji, a ljubiteklje fudbala u Srbiji može da raduje odličnih 80 minuta koliko je na terenu sa kapitenskom trakom proveo Nemanja Vidić, koji se posle godinu i po dana upisao u strelce, skrenuvši loptu u gol posle šuta Patrisa Evre.

Kako je tekao meč na Old Trafordu, čitajte na našem sajtu.

90 + 4. minut - Van Persi pokušava, ali nema promene rezultata. Kraj.

90. minut - Staridž opet neuspešno preti.

85. minut - Suarez je petljao u šesnaestercu Liverpula, lopta se posle svega odbila Staridžu, koji je posla preko gola.

79. minut - Henderson menja Džao Alena i to je poslednja promena u timu Liverpula. U Mančesteru Smoling menja odličnog Vidića. Srbin je posle godinu i po dana postigao gol.

77. minut - Kagava je izašao iz igre, u timu Junajteda je Fil Džons. Period igre bez šansi.

63. minut - Velbek i Kagava odlično kombinuju, ali Reina brani šut Japanca.

61. minut - Van Persi iz slobodnog udarca pogađa "živi zid", posle čega Reina lako dolazi do lopte. Igra se mnogo bolje nego u prvih 45 minuta. Borini menja Sterlinga u timu iz Liverpula.

58. minut - GOLLLLLLLLLLLLLLLL! Posle samo 12 minuta koliko je proveo na terenu Staridž je iskoristio lošu reakciju odbrane Junajteda i vratio Liverpul u meč - 1:2.

54. minut - GOLLLLLLLLLLLL! Posle centaršuta Van Persija, Evra je šutirao na gol, Vidić je skrenuo i duplirao vođstvo Junajteda 2:0

http://www.youtube.com/watch?v=8NUOXaNGokQ

54 minut - Škrtel u gol šansi ruši Velbeka i dobija šuti karton.

52. minut - Suarez je proirgrao Vizdoma na desnoj strani, ali je ovaj po ulasku u šesnaesterac Junajteda loše šutirao.

46 minut - Staridž je zamenio Lukasa, koji je jedini dobio žuti karton u prvom poluvremenu u timu Liverpula, a Valensija Ešlija Janga u Junatedu

Drugo poluvreme

45+5. minut - Posle pet minuta nadoknade zbog povrede Pepea Reine, Haurd Veb je odsvirao kraj prvog poluvremena, u kom je Mančester bio ofanzivniji i opasniji, imao više šansi, što pokazuje i podatak da je Liverpul imao samo jedan i to neprecizan šut na gol Junajteda.

45. minut - Rafael je sjajno primio loptu u šenaestercu, ostao na nogama, ubacio u peterac Van Persi je pokušao petom, a posle natrčavanja Kagave na njega Reina je ostao da leži na zemlji.

41. minut - Alen je glavom pokušao da izbaci loptu iz šesnaesterca Liverpula, na nju je natrčao Kleverli, ali lopta posle voleja otišla kraj gola.

37. minut - Šut Suareza iz teške pozicije, prvi je koji su fudbaleri Liverpula uputili ka golu koji čuva De Gea, čije je rukavice pre početka meča na teren izneo Nemanja Vidić.

36. minut - Velbek vara Škrtela, ali nije bio precizan.

34. minut - Odbrana Liverpula greši u dodavanjima, loptu je sada presekao Velbek, ali nije uspeo da šutira na gol.

26. minut - Nova šansa za Van Persija, koji nije najbolje zahvatio loptu

25 minut - Posle primljenog gola Liverpul napada, ali centaršutevi Džonsona i Dauninga su veoma neprecizni.

19. minut - GOLLLLLLLLLLLLLLLLL! Posle centaršuta Evre, Van Persi je iz trećeg pokušaja matirao golmana Liverpula i postigao šesti gol na isto toliko uzastopnih mečeva.

16. minut - Vidić lako zaustavlja Suareza, pred šesnaestercem tima čiji je kapiten.

10. minut - Igrači Mančestera nisu posle lošeg ispucavanja Pepea Reine, uspeli da iskoriste razređenost odbrane tima ssa Enfilda. Na kraju je posle poizblokiranog šuta Robina van Persija Španac lako uhvatio loptu.

8. minut - Za sada nije bilo uzbuđenja, iako Mančester ima više loptu u nogama.

Tekstualni prenos meča.

Iako je razlika u bodovima ogromna i Junajted kao lider ima čak 21 bod više od osmoplasiranog Liverpula, jasno je da u ovakvim utakmicama nema favorita.

Meč na Old Trafordu biće interesantan iz više uglova. "Crveni đavoli" su sa 19 titula najtrofejniji tim, dok je Liverpul tik iza njih sa 18. Doduše poslednju je osvojio još 1990. godine, a sačekaće barem još jednu sezonu, pošto je i ovu prosuo.

Velike zasluge za uspehe Junajteda poslednjih decenija svakako nosi menadžer Aleks Ferguson. Od kada je on na klupi "Đavola" protiv Liverpula je u 59 mečeva pobedio 29 puta, 13 utakmica završeno je remijem, dok je Liverpul slavio 17 puta.

Ukupno su do sada rivali odigrali 159 ligaških mečeva, Mančester je nešto uspešniji sa 62 pobede, naspram 53 Liverpula.

Biće ovo duel i dva najbolja napadača Premijer lige, Robina Van Persija i Luisa Suareza. Napadač Junajteda vodeći je strelac sa 16 pogodaka, Urugvajac je postigao pogodak manje.

Najveće rivalstvo u Engleskoj često je izazivalo i dosta kontroverznih dešavanja na terenu. Bliski susret Patrisa Evre i Luisa Suareza, posle kog je Urugvajac dobio osam mečeva suspenzije zbog rasizma, ili čak tri crvena kartona koja je Nemanja Vidić dobio u duelima sa "Crvenima", samo su neki od detalja koji su poslednjih godina obeležili duel ova dva rivala.Srbin će biti u timu Junajteda od početka meča.

Utakmicu na Old Trafordu sudiće Hauard Veb, a gosti baš i nisu bili zadovoljni ovakvim izborom.

Pogledajte startne postave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track