OBORILI REKORD: Trijumf Barse za najbolju polusezonu

Primera

OBORILI REKORD: Trijumf Barse za najbolju polusezonu

Fudbal -
Izabranici trenera Tita Vilanove pobedili su na gostovanju ekipu Malage i tako postavili novi rekord po broju bodova posle prvog dela šampionata

MALAGA - Fudbaleri Barselone pobedili su na gostovanju ekipu Malage rezultatom 3:1, u okviru 19. kola španske Primere.

Katalonci su tako ostvarili 18. pobedu u 19. odigranih utakmica što je najbolji start u istoriji španskog prvenstva!

Barselona je tako ostala usamljena na prvom mestu na tabeli sa 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko i čak 18 više od najvećeg rivala, ekipe Real Madrida.

Strelci za Barsu bili su Mesi u 27. minutu, Fabregas u 50. i Tijago Alkantara u 82., dok je počasni gol za Malagu postigao Dijego Buonanote u 89. minutu utakmice.

Nakon velike greške Kamaća u 27. minutu utakmice Barsa je stigla do prednosti. Fudbaler Malage je neoprezno vratio loptu ka svom golmanu, fenomenalni Leo Mesi je ispratio sve, presekao pas i rutinski poslao loptu u mrežu domaće ekipe (0:1).

Malaga je imala odličnu priliku da na startu drugog dela igre ugrozi gol gostiju. Eliseu je izveo slobodan udarac, međutim, lopta je pogodila živi zid.U 50. minutu igre Barsa povećava prednost. Mesi je poslao fenomenalnu loptu na levu stranu do usamljenog Fabregasa, kome nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu Malage (2:0).

Tijago Alkantara je u 72. minutu na terenu zamenio Seska Fabregasa, a samo deset minuta bilo mu je potrebno da se upiše u strelce. Nakon sjajnog prodora, talentovani fudbaler Barse postigao je prvi gol ove sezone.

Do kraja meča Malaga je uspela da postigne počasni pogodak. Dijego Buonanote je u 89. minutu sjajno izveo slobodan udarac i tako ublažio poraz svog tima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track