Vermezović: Čeka nas najteži ispit u poslednjih 15 godina
Foto: Zorana Jevtić, Kurir

Vermezović: Čeka nas najteži ispit u poslednjih 15 godina

Fudbal -
Crno-beli će od sutra boraviti na Tari, gde će obaviti prvi, sedmodnevni deo priprema, a potom ekipa 25. januara putuje u Antaliju, gde će ostati do 7. februara.

BEOGRAD - Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da ekipu u prolećnom delu sezone u Superligi Srbije očekuje najteži ispit u poslednjih 10-15 godina.

"Imali smo dugu pauzu koju smo iskoristili da se konsolidujemo. Ovo je veoma važno vreme za nas, jer nas očekuju najveći izazovi u poslednjih 10-15 godina. Ispred nas je 15 teških utakmica i svaka je kao finale", istakao je Vermezović novinarima na početku priprema u Sportskom centru Teleoptik.

On je dodao da nema posebnih problema, pošto nije bilo previše promena u igračkom kadru.

"U veznom redu nas je napustio Nemanja Tomić, ali ne vidim poseban razlog da dovodimo nekog drugog. I u napadu je situacija normalna, jer imamo četvoricu igrača, a ekipi smo priključili nekoliko talentovanih "klinaca" iz omladinske škole", istakao je on.

Vermezović je naglasio da ga ne brinu najave iz tabora večitog rivala da će stići i prestići njihovu prednost od šest bodova.

"Mi smo sportisti i optimizam je normalna stvar. I ja sam optimista da možemo da osvojimo titulu, iako nas čekaju četiri teška meseca. Ali, na muci se poznaju junaci", zaključio je Vermezović.

Najbolji fudbaler Partizana u 2012. godini po izboru navijača, Bugarin Ivan Ivanov, rekao je da bi iz Beograda otišao samo u slučaju dobre ponude sa zapada Evrope.

"Ne želim da idem samo da bih otišao. Interesuje me jedino neka dobra ponuda iz zapadne Evrope, koja bi zadovoljila i klub i mene", rekao je Ivanov.

On je istakao da mu je čast što je dobio priznanje od navijača i poručio da je njegov glavni cilj da sa crno-belima zadrži prvo mesto do kraja sezone.

Partizan će u prvom kolu prolećnog dela šampionata Srbije, koje se igra 27. februara, gostovati ekipi BSK-a iz Borče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track