KAN: Gana i Mali u četvrtfinalu

Kup afričkih nacija

KAN: Gana i Mali u četvrtfinalu

Fudbal -
Krajem takmičenja u Grupi B, postalo je poznato da će se 2. februara, u četvrtfinalu, sastati Južna Afrika - Mali i Zelenortska ostrva - Gana

Dva najveća favorita Grupe B za plasman među najboljih osam afričkih reprezentacija našla su se u četvrtfinalu. Gana je lako pobedila loši Niger - 3:0 i dok se Mali odbranio od Kongoa i remijem 1:1 obezbedio svoje mesto u drugoj fazi.

Radost fudbalera Malija, zemlje u kojoj besni građanski rat .radovali su se predvođeni fantastičniim Sejduom Kejtom već za desetak minuta nadoknadili su vođstvo Kongoa sa početka meča i obezbedili plasman.Formalno "domaća" selekcija povela je pogotkom Diumersi Mbokanija sa opravdano dosuđenog jedanaesterca u trećem minutu, ali je Mamadu Samasa u 24. poravnao rezultat i postavio konačnih 1:1, dovoljnih za plasman Malija.

Gana igrala protiv Nigera i lako slavila 3:0 (2:0). Strelci su bili Gijan, Atsu i Boje, a svi golovi "padali" su posle velikih grešaka katastrofalno loše odbrane.

Krajem takmičenja u Grupi B, postalo je poznato da će se 2. februara, u četvrtfinalu, sastati Južna Afrika - Mali (u Durbanu) i Zelenortska ostrva - Gana (u Port Elizabetu).REZULTATI 3. KOLA GRUPE B:

Niger - Gana 0:3 (0:2)/Gijan 6, Atsu 23, Boje 49/

Kongo - Mali 1:1 (1:1)/Mbokani 3 p - Samasa 14

TABELA: Gana 7, Mali 4, Kongo 3, Niger 1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track