Džajić: Sukob s Čovićem me ne zanima!

U interesu kluba

Džajić: Sukob s Čovićem me ne zanima!

Fudbal -
Nisam podnosio ostavku niti sam ikad pomislio da odem iz Crvene zvezde

Rezultat ekipe donosi mir. Predsednik fudbalera Crvene zvezde Dragan Džajić zaboravio je na sukob s Nebojšom Čovićem i taj nemili detalj iz bogate karijere, kako kaže, poslao u arhivu.

Kakvo je vaše mišljenje o sukobu s potpredsednikom kluba Nebojšom Čovićem?

- Neću da pričam o tome niti me to više interesuje. Sve sam rekao posle sednice Upravnog odbora. To je iza nas obojice, Crvena zvezda je najvažnija - počeo je intervju za Kurir Dragan Džajić.

Jeste li ste podnosili ostavku?- Ne! Nisam podnosio ostavku niti sam pomišljao da odem iz Crvene zvezde.

Kakva je situacija s „Gaspromom“?

- Cela priča s Rusima ide svojim tokom. Blokada računa pravi nam veliki problem. Moguće je da će doći do još većeg poboljšanja ugovora u narednom periodu, ali to će, pre svega, zavisiti od naših rezultata.

Šta će biti s Jovanovićem?

- Ići će na disciplinsku komisiju. Napravio je veliki prekršaj. Trener Janković je dobro odreagovao kada ga je vratio sa priprema.

Ostaje li Maksimović u Zvezdi?

- Trener na njega ne računa, a uplate od Apolona još nema.

Ostaje li talentovani Veljko Simić u klubu?

- Ne verujem. Pitali smo ga hoće li da igra za Zvezdu, rekao je da neće. Kad je tako rešio, ne treba ga zadržavati. Rekli su mi za njega da je talentovan. Nisam ga gledao, ali s obzirom na sve, morao je da igra za prvi tim sa 17 godina - iskren je Džajić.

Može li Crvena zvezda na proleće stići Partizan?

- Ne pričamo o tih šest bodova niti razmišljamo o njima. Želim da ovaj tim igra mnogo bolje na proleće nego što je bio slučaj tokom jeseni. Znam da to mogu, a isto poručuje i naš trener Janković.

Hoćete li zaustaviti odliv talenata iz Omladinske škole?

- Posebnu pažnju smo posvetili omladinskom pogonu. Imamo velike probleme sa igračima od 15 do 18 godina. Bukvalno nam ih kradu kada postanu gotov proizvod, a mi smo tu nemoćni. Javnost mora znati pravu istinu. Radiću na tome da iz svake generacije pet do šest igrača dobije priliku da igra za prvi tim.

Vasiljević ili Pižon

Hoće li Srđan Vasiljević napustiti mesto šefa Omladinske škole?

- Vasiljević zasad ostaje. Selektor mladih Ćurčić tražio je da on s njim ide na Kipar i Zvezda im je izašla u susret. Voleo bih da veliko Zvezdino ime postane direktor škole, da to bude Vladimir Petrović Pižon, ali on ima odličnu reputaciju iza sebe i neke ambicije - jasan je Džajić.

Hronologija sukoba

21. januar

Džajić i Čović nisu mogli da nađu zajednički jezik na UO zbog Fondacije

22. januar

Čović: Neka Džajić kaže ko ga sprečava da uspostavi sistem Džajić: Nemam komentar, ako mu nešto smeta, neka mi kaže u lice

23. januar

Džajić i Čović se sukobili na Marakani

24. januar

Čović izdao saopštenje, a Džajić se povukao

28. januar

Džajić i Čović se pomirili zbog interesa Crvene zvezde

„Puma“ budi lepe uspomene

Da li će „Puma“ zameniti „Leđeu“?

- „Puma“ budi lepe emocije, istina je, s njima smo postali prvaci Evrope. S „Leđeom“ ima mnogo komplikacija, a taj problem moraju rešiti naši pravnici. Ne bi bilo dobro da plaćamo penale i povlačimo se po sudovima. Taj posao vodi naš marketing - otkrio je Džajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track