SVET NA NOGAMA: Večeras 222. El Klasiko
Foto: REUTERS

Mesi pred novim rekordom

SVET NA NOGAMA: Večeras 222. El Klasiko

Fudbal -
Napadač Barselone mogao bi da već danas da postane najbolji strelac u istoriji najvećeg derbija Španije

MADRID - Kada igraju Real i Barselona pola sveta je na nogama, ceo fudbalski svet gleda.

Pred nama je novi, 222. El Klasiko, sudar Reala i Barselone u prvom meču polufinala Kupa kralja.

Rivalstvo dva najbogatija i najpopularnija španska tima traje od 1902. godine. Real je slavio 88, a Barselona 86 puta, uz 47 remija u zvaničnim mečevima. Kada je u pitanju Kup Kralja, Barselona vodi sa 14:10 u pobedama, uz šest remija.

Raul Gonzales ima najviše nastupa u večitom španskom derviju sa 37 El Klasika, a najbolji strelac je Alfredo Di Stefano sa 18 pogodaka. Međutim, taj rekord je večeras pod velikim iskušenjem pošto bi Lionel Mesi mogao još jednom da postane rekorder. Argentinac je do sada 17 puta tresao mrežu "Kraljevskog kluba", u prošlom derbiju dva gola.

Mesi je u nizu od 11 utakmica na kojima je postigao najmanje jedan pogodak, a u poslednjem meču je Osasuni dao četiri. Ni njegov najveći konkurent, Ronaldo ne može da se požali na formu, ove sezone je u velikoj golgeterskoj formi a u prošlom kolu je postigao tri gola za deset minuta.

Real ima velikih problema oko sastava tima za večerašnji meč. Murinjo ne može da računa na Kasiljasa i Pepea zbog povreda, odnosno Serhija Ramosa, Koentraoa i Di Mariju zbog kartona. Na stranu Madriđana ide statistika koja kaže da su na Santjago Bernabeu bez poraza u zvaničnim mečevima u svim takmičenjima na 31 utakmici.

U poslednje dve sezone rivali su podelili trofeje, pre dve godine Barselona je osvojila titulu, a Real Kup Kralja golom Ronalda u 103. minutu produžetka. Prošle godine uloge su bile obrnute, Real je osvojio titulu, a Barselona je posle 2:1 i 2:2 u Kupu osvojila ovo takmičenje.

Revanš meč je na programu 27. februara na Nou Kampu.

U poslednjem meču bilo je 2:2 na stadionu Kamp Nou u okviru Primere. Mesi i Ronaldo su postigli po dva pogotka za svoj tim.

http://www.youtube.com/watch?v=TPQfjFo1A4w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track