LUKA I KOJIĆ: Došli smo u šampionski klub!

Zadovoljni

LUKA I KOJIĆ: Došli smo u šampionski klub!

Fudbal -
Partizan je održao zvaničnu promociju novih pojačanja
1 / 5

Doskorašnji fudbaleri beogradskog Rada Nemanja Kojić i Predrag Luka priljučili su se danas svom novom klubu, Partizanu koji se nalazi na pripremama u Antaliji.

“Hvala ljudima iz Rada na svemu što su uradili za mene do sada. Okrećem se Partizanu, svestan sam da sam došao u šampionski klub koji ima velika ambicije na domaćoj i međunarodnoj sceni. Sada je važno da se dobro spremimo za nastavak prvenstva”, rekao je Luka novinarima u Antaliji.

On ima 24 godine, najbolje se snalazi na krilnim pozicijama, a u Partizanu će nositi dres sa brojem sedam.

Napadač i mladi reprezentativac Srbije Nemanja Kojić istakao je da mu je drago što je došao u najveći srpski klub.

“Došli smo u klub sa šampionskim ambicijama, to mi odgovara, volim da se takmičim. Verujem da ću svojim igrama opravdati ovaj transfer. Očekujem mnogo, imam dovoljno samopouzdanja, što je najvažnije za jednog napadača. Dva reprezentativca igraju na mojoj poziciji, ali zdrava konkurencija je uvek dobra za klub”, kazao je 22. godišnji Kojić.

On je uzeo dres sa brojem devet, a dodao je da je svestan kakvu odgovornost nosi takav potez.

“Svestan sam težine popularne devetke, spreman sam na taj rizik. Karakter mi je takav da uvek idem do kraja. Ipak, da bi jedan igrač iskočio, cela ekipa mora da igra dobro”, zaključio je Kojić.

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković ocenio je da će Kojić I Luka predstavljati prava pojačanja za ekipu, koja će, prema njegovim rečima, biti snažnija nego u jesenjem delu sezone.

“Naša skauting služba je pratila Kojića i Luku, oni bili naša želja i u letnjem prelaznom roku. Tada nismo uspeli, ali u ovom jesmo. Pravo je zadovoljstvo imati u ekipi ovakve potencijale. Napravili smo dobar posao, doveli ono što je ekipi potrebno, pre svega ćemo biti agresivniji u napadu”, kazao je Tumbaković.

Pre Luke i Kojića, crno-beli su u zimskom prelaznom roku doveli i Brazilca Eliomara iz ivanjičkog Javora. Ekipu Partizana napustili su Nemanja Tomić, Brazilac Eduardo, Libijac Mohamed Zabija, Stefan Šćepović i Sreten Sretenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track