Nebojša Čović: Jasno je ko buši Zvezdu
Foto: Zorana Jevtić

Intervju, potpredsednik Crvene zvezde

Nebojša Čović: Jasno je ko buši Zvezdu

Fudbal -
Još uvek ne želim da kažem ko urušava sav naš trud, zaključite sami. Sa Džajom nemam nikakav problem

Još se nije slegla prašina od velike svađe čelnika Crvene zvezde, a na pomolu su novi problemi na Marakani. Potpredsednik kluba Nebojša Čović najavio je odlazak ukoliko se nastavi sabotiranje njegovih pokušaja da deblokira račun kluba.U intervjuu za Kurir Čović negira da su opet u pitanju nesuglasice s predsednikom Draganom Džajićem, ali ne skriva da ima velikih poteškoća s pojedincima koje ne želi da imenuje.♦ Ko je taj neko koji radi protiv Crvene zvezde kog stalno pominjete?- Procenite sami. Izgleda da nekima nije stalo da uspemo. Da li se radi o ljudima iz uprave kluba ili su to udari na Zvezdu sa strane?- Pa, rekao sam vam... Sami analizirajte situaciju, pa procenite ko je to. Slična istupanja imali ste u javnosti i pre dve nedelje, a onda je došlo do sukoba s Draganom Džajićem. Zli jezici kažu da se po istom scenariju sprema druga runda.- Zli jezici... Hm... Poručujem tim zlim jezicima da svoj jezik upotrebe za druge, korisnije stvari. Neka ne seju abrove i neka ne izmišljaju sukobe u klubu. Kakva je vaša komunikacija s Džajićem?- Korektna. Da li ste ozbiljni u nameri da napustite FK Crvena zvezda jer tvrdite da neko radi protiv vas?- Nikad ništa nisam neozbiljno pričao i izjavljivao, sviđalo se to nekome ili ne. Kakva je finansijska situacija u Crvenoj zvezdi nakon što se pojavio problem s licenciranjem?- To je veliki problem za nas. Stvarno veliki. Taman smo posao s deblokadom računa privodili kraju, a onda je neko našao za shodno da u jednom sportskom dnevnom listu objavi da su nam legle pare od „Gasproma“. Odmah su se javili poverioci i tražili novac, a blokada se uvećala! Hoće li Crvena zvezda moći da registruje nove igrače?- Voleo bih da se strpe oni koji novac od Zvezde čekaju dve ili tri godine. Oni sada idu logikom da moramo da se licenciramo i da će dobiti novac. Ne znam šta da radim, ali ovo što se dešava nije dobro za klub. Ne možemo da uzmemo kredit ili pozajmicu kao bivše uprave, koje su to radile kad su bile saterane uza zid. To može dovesti do bankrota.Klub do 8. februara mora da isplati dužnike kako bi mogao da registruje Nikolu Petkovića i Luisa Garida za Superlige. Blokada računa kluba, koja je u novembru iznosila 14 miliona evra, danas iznosi oko 700.000 evra.

Džajić ovog puta nije razlog Čovićeve ljutnje
Džajić ovog puta nije razlog Čovićeve ljutnje

Želimo da Janković ostane♦ Jeste li znali za problem isplate dugovanja Filipu Jankoviću i može li se sprečiti njegov odlazak?- Filip nije jedini kome se duguje. Pričali smo o njemu na sastanku Upravnog odbora i ispoštovaćemo tu odluku. Preduzećemo sve mere da on ne dobije raskid ugovora.

Ruše nam sistem♦ Da li loša slika u medijima u vezi s finansijama u Zvezdi negativno utiče na dolazak novih sponzora?- Ne mislim tako, naprotiv. Mnogi nam se javljaju da pomognu. Crvena zvezda pokušava da napravi sistem, a onda nas neko ruši. To je naš glavni problem.

„Gasprom“ ne daje sav novac♦ Kurir je juče objavio vest o potpisivanju ugovora s „Gaspromom“ i dokumentovao to fotografijom gospode Lukića i Škundrića. Kad će leći novac od Rusa?- Prvo, neće leći sva četiri miliona evra i neće sve dobiti fudbalski klub. Drugo, ne može taj novac da zatvori dug od 48 miliona evra. Uplata novca ide mesečno, po već ustaljenoj dinamici. Potrebno je da s poveriocima napravimo planove o otplati duga jer će tako koristi imati i oni, ali i Crvena zvezda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track