Juventus čeka pakao u Glazgovu

Juventus čeka pakao u Glazgovu

Fudbal -
Seltik, jedan od dva kluba koji je u poslednje dve godine pobedio Barsu, večeras (20.45) želi i skalp Italijana

Škoti se naoštrili!Jedina ekipa, uz Čelsi, koja je savlada nepobedivu Barselonu u poslednje dve godine i 24 utakmice u Ligi šampiona pokušaće večeras (20.45) da napravi novu senzaciju i na svom Parkhedu pobedi Juventus u prvom meču osmine finala elitnog takmičenja!Ekipi menadžera Nila Lenona sam ulazak među 16 najboljih klubova na kontinentu predstavlja veliki podvig, ali sudeći po raspoloženju među zeleno-belima, šampiona Italije čeka pakao u „lavljoj jazbini“, kako svoj stadiona zovu igrači i navijači Seltika.- Čekamo ovaj trenutak dva i po meseca! Nekima od nas su krenule suze nakon žreba. Kvalitet je sigurno na strani Juventusa, ali to neće biti dovoljno protiv nas 11, koji smo spremni da poginemo na terenu. Ovde je i Barselona pala - kaže vezista i kapiten Kris Komons, dok Lenon tvrdi da će četvrtfinalista biti odlučen u Torinu.- Nismo poraženi nijednom u pet mečeva na svom terenu u Evropi. Parkhed je ponovo postao neosvojiva tvrđava. To znaju gosti iz Torina i svesni su da ovde neće završiti posao.(P. P.)

Anćeloti: Pariz hoće trofeje!U drugom meču osmine finala Lige šampiona na Mestalji gostuje preskupi PSŽ, koji na prethodnih 12 mečeva u svim takmičenjima ima 11 pobeda i samo jedan remi. Navijači kluba iz jednog od tri najveća grada u Evropi očajnički žele da trofej Lige šampiona konačno stigne u Pariz.- Tokom cele sezone nosimo veliko breme. Ceo Pariz želi titulu prvaka Francuske i Evrope. Oni veruju da PSŽ može, a mi ne smemo da prokockamo njihovo poverenje - kaže trener Karlo Anćeloti.

Provokacije ItalijanaNamazani čelnici Juventusa odmah po dolasku u Glazgov uspeli su da isprovociraju fudbalere Seltika. Naime, umesto da trening pred meč odrade na Parkhedu, u Juventusu su odlučili da se pripremaju na stadionu gradskog rivala Rendžersa.- Juventus može da dođe da trenira u dvorištu iza moje kuće, nema nikakve razlike. Međutim, ako žele da se pripremaju na terenu jednog niželigaša, to je njihov problem. Ipak, ovo im nije trebalo - izjavio je Komons.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track