KOKEZA: Uradićemo sve kako bismo registrovali igrače

Zvezda rešava dugove

KOKEZA: Uradićemo sve kako bismo registrovali igrače

Fudbal -
Zvezda neće moći da registruje nove igrače ako ne reguliše dug

BEOGRAD - Srpskim fudbalskim "dužnicima", koje predvodi Crvena zvezda, polako ali sigurno ističe i dodatni rok za izmirenje dugova prema bivšim igračima i drugom timovima, a bez toga neće moći da registruju nove igrače.

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS) su ranije ovog meseca, svesni teške finansijske situacije, izašli u susret Zvezdi, Smederevu i Novom Pazaru i dali dodatne dve nedelje za izmirenje obaveza.

Najveću finansijsku obavezu imaju crveno-beli koji poveriocima duguju oko pola miliona evra. Uprkos teškoj situaciji i svojevrsnom "cajtnotu", potpredsednik Slaviša Kokeza smatra da će crveno-beli rešiti problem.

"Trenutno sam u Turskoj sa ekipom. Ipak, koliko znam, mislim da ćemo uspeti da uradimo sve kako bismo registrovali igrače. Uveren sam da ćemo da pronađemo rešenje za trenutnu situaciju", izjavio je Kokeza Tanjugu.

Zvezda ima zabranu registracije igraca zbog dugovanja prema Borcu i Javoru, trenerima Žarku Đuroviću, Slobodanu Maroviću i igračima Vladanu Biniću, Dejanu Milovanoviću, Slavku Peroviću, Milanu Jeremiću, Milošu Reljiću, Marku Nikoliću, Danijelu Mihajloviću i Marku Peroviću.

Veliki dodatni problem za klub iz Ljutice Bogdana predstavlja i činjenica da mu je račun blokiran.

Ukoliko ne isplate sve poverioce u naredna dva dana, crveno-beli za prolećni deo šampionata neće moći da registruju novajlije Nikolu Petkovića, Luisa Garida i Abiolu Daudu.

Nešto manje poverilaca imaju preostala dva dužnika, Smederevo i Novi Pazar.

Smederevo duguje trenerima Draganu Đorđeviću i Dejanu Majstoroviću, sekretaru stručnog štaba Draganu Paunoviću i fudbalerima Branislavu Staniću, Peđi Jeriniću i Nenadu Mladenoviću.

Od Novog Pazara potražuju fudbaleri Edin Ademović, Ivan Babić, Miloš Đalac i Dragan Šarac.

Presednik FSS Tomislav Karadžić je pre nešto manje od dve nedelje rekao da je produžetak roka vandredna mera kao vid pomoći klubovima i da se takva situacija neće ponoviti.

On je tada istakao i da FSS posle 22. februara više neće produžavati rok i da će klubovi morati da snose posledice zbog neizmirivanja obaveza.

Prolećni deo šampionata Srbije počinje sledehe nedelje posle dva i po meseca pauze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track