LUDILO ZBOG SRBIJE: Celu noć čekali u redu za karte
Foto: Novi List

Euforija

LUDILO ZBOG SRBIJE: Celu noć čekali u redu za karte

Fudbal -
Hrvatski navijači od srede uveče stali u red kako bi bili u prilici da kupe jeftine ulaznice za meč sa Srbijom

ZAGREB - Prodaja ulaznica za utakmicu Hrvatska - Srbija počela je danas, a na 24 prodajna mesta širom Hrvatske je nastala prava ludnica.

Hiljade hrvatskih navijača okupirali su prodajna mesta već u sredu uveče i celu noć kampovali kako bi ujutru bili u prilici da dođu do dragocenog komadića papira. Brojni navijači zauzeli su svoja mesta već nekoliko časova pre ponoći, dok su prvi navijači pred prodajno mesto kod centralnog trga bana Jelačića u Zagrebu došli nešto pre ponoći i svu noć čekali po snegu i hladnoći. Za red se staraju brojni čuvari i policijske patrole, a pred samim prodajnim mestima postavljene su metalne ograde.

http://www.youtube.com/watch?v=VelBlyAmNmc

Ista euforija je nastala i na internetu. Sajt preko koga je bilo moguće rezervisati ulaznice već oko 9 časova nije bio dostupan zbog preopterećenja.

Jedan navijač mogao je da kupi najviše četiri ulaznice, a organizator meča koji je na programu 22. marta je odredio da u slobodnu prodaju ide 24.000 ulaznica, dok će preostalih 11.000 biti podeljeno. Od preostalih ulaznica oko 5. 000 je podeljeno udruženjima navijača Dinama i drugih fudbalskih klubova, dok je nekoliko hiljada karata namenjeno visokim gostima, sponzorima i prijateljima saveza.

Kapacitet Maksimira za ovu utakmicu je smanjen na 35.000 mesta, a Hrvatski fudbalski savez je dobio više od 60.000 zahteva. Cene ulaznica su se kretale od 800 do 3.500 dinara.

Fudbalski savez Srbije dobiće 150 karata, a dogovor dva saveza je da gostujućim navijačima neće biti omogućen dolazak.

Sve ulaznice rasprodateFS Hrvatske je saopštio da su sve ulaznice za meč sa Srbijom rasprodate. U prodaju je bilo pušteno oko 24.000 karata."Ulaznice za meč sa Srbijom, koja će biti odigrana 22. marta su rasprodate. Svima koji su uspeli da dođu do ulaznice želimo da dođu na Maksimir i navijaju za hrvatske reprezentativce, a oni koji nisu bili te sreće neka dođu u fan zone na trgovima hrvatskih gradova gde će biti organizovano gledanje meča na velikom platnu", navodi se u saopštenju FS Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track