PLATINI: Dačiću hitno umiri huligane!

Insistira

PLATINI: Dačiću hitno umiri huligane!

Fudbal -
Izvršni odbor UEFA zabrinjava neprihvatljiv nivo nasilja i nereda koji se događaju na fudbalskim utakmicama koji uključiju i timove iz Srbije

BEOGRAD - Predsednik UEFA Mišel Platini uputio je pismo premijeru Srbije Ivici Dačiću u kojem insistira da se prioritetno i u što kraćem roku reši problem nasilja na fudbalskim utakmicama, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Izvršni odbor UEFA zabrinjava neprihvatljiv nivo nasilja i nereda koji se događaju na fudbalskim utakmicama koji uključiju i timove iz Srbije, navodi se u pismu Platinija.

Platini insistira da se predsedavajući Odbora UEFA za stadione i bezbednost František Laurenc što hitnije, već početkom marta, u Beogradu, sastane sa visokim predstavnicima Srpske vlade i fudbalskih organa, kako bi se primenio integrisani plan strateških akcija na suzbijanju nasilja na fudbalskim stadionima.

„UEFA zna da može računati na to da ćete ovo visokoosetljivo pitanje tretirati sa najvišim prioritetom i Vi ste nam sada potrebniji nego ikada, jer od toga u velikoj meri zavisi budućnost srpskog fudbala“, ističe se u pismu Platinija upućenog Dačiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track