Murinjo hvali Junajted, Ferguson besan na sudiju

Real prošao dalje

Murinjo hvali Junajted, Ferguson besan na sudiju

Fudbal -
Real je u Mančesteru slavio s 2:1 i izborio je plasman u četvrtfinale LŠ

MANČESTER - Trener fudbalera madridskog Reala Žoze Murinjo rekao je da, uprkos večerašnjoj pobedi nad Mančester junajtedom i plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona, nije zadovoljan igrom svog tima i priznao da je bolja ekipa ispala iz takmičenja.

"Večeras nismo igrali dobro i nismo zaslužili da pobedimo ekipu Junajteda. Nevezano za crveni karton koji je Nani dobio, mislim da je bolji tim izgubio", rekao je Murinjo novinarima posle meča na Old Trafordu.

Real je večeras u revanšu osmine finala LŠ savladao Junajted sa 2:1, a engleska ekipa je od 56. minuta igrala bez, utisak je, prestrogo isključenog Nanija.

"Naravno, moram da budem srećan zbog plasmana u narednu fazu takmičenja, ali ipak sam očekivao više od svoje ekipe. U prvom poluvremenu viđena je velika taktička borba na obe strane, a tek je ulazak Luke Modrića promenio ritam utakmice", dodao je portugalski stručnjak.

Njegov kolega iz Junajteda, Aleks Ferguson, ljut i razočaran suđenjem turskog arbitra Čakira, nije se pojavio na konferenciji za novinare, već ga je zamenio pomocnik Majk Felan.

"Naš menadžer u ovom trenutku nije u stanju da komentariše meč, pogotovo sudijsku odluku koja je, čini nam se, bila pogrešna i prestroga. U prvom delu smo imali i rezultat i dobru taktiku. Poveli smo i kontrolisali smo utakmicu. Isključenje Nanija je sve promenilo, bilo je mnogo teško igrati sa 10 fudbalera protiv Reala", zaključio je Felan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track