ODABRAO: Igor Štimac saopštio spisak Hrvata za Srbiju
Foto: BETA AP

Utakmica godine

ODABRAO: Igor Štimac saopštio spisak Hrvata za Srbiju

Fudbal -
Selektor Hrvatske nije napravio nikakva iznenađenja na spisku

ZAGREB - Selektor Hrvatske Igor Štimac saopštio je spisak kandidata za meč kvalifikacija protiv Srbije 22. marta u Zagrebu i četiri dana kasnije protiv Velsa u Svonsiju.

Štimac je odabrao sledećih 26 fudbalera:

golmani: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Dario Krešić;odbrana: Vedran Ćorluka, Darijo Srna, Josip Šimunić, Gordon Schildenfeld, Ivan Strinić, Domagoj Vida, Dejan Lovren;sredina terena: Arijan Ademi, Ivan Rakitić, Milan Badelj, Niko Kranjčar, Ognjen Vukojević, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Horhe Sammir, Ivan Perišić, Josip Radošević;napad: Mario Mandžukić, Ivica Olić, Eduardo Da Silva, Nikica Jelavić, Mladen Petrić i Nikola Kalinić.

"Veseli me zdravlje naših reprezentativaca, no neki imaju problema s formom. Prvenstvo u Ukrajini tek je počelo, imamo grupu igrača koja nije u formi. S minutažom sam zadovoljan više-manje. Možda imamo mali problem s defenzivnim veznjacima. Radošević i Kovačić prelaskom u velike klubove izgubili su deo minutaže, Badelj je umoran, Vukojević je zbog male minutaže promenio klub. Drugi problemčić je Perišić, koji je takođe otišao zbog minutaže, ali nije razmišljao racionalno. Nakon sjajnih prijateljskih utakmica ušao je u prvenstvo sa povređenim aduktorom te izgubio mesto u prvoj postavi. Za nas je to problem, on igra osetljivu poziciju u reprezentaciji, moraćemo da ga proverimo.""Ne provokacije nećemo odgovarati. Naš zadatak je da promovišemo fudbal na način na koji se mlada država Hrvatska promovisala svetu. Igrači će biti na zemlji, zato smo stvari s ulaznicama rešili ranije. Svima je nama žao što nije bilo dovoljno ulaznica, ali nerazumevanje nije opravdano. Nemoguće je sto hiljada ljudi staviti na stadion od 35 hiljada. To što mnogi nisu došli do ulaznica nije razlog da budu ljuti, već srećni, daj Bože da uvek vlada takvo interesovanje.""Među Srbima neću nikoga da naglašavam. Dobra su ekipa, odlučili su se na pravac stvaranja za sutra, to je težak put. Imaju puno talenta ali i iskustva i treba ih silno respektovati i na jedan respektabilan način dočekati utakmicu", zaključio je Igor Štimac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track