NEREDI U EGIPTU: Navijačima potvrđene smrtne kazne
Foto: REUTERS

Opšti metež

NEREDI U EGIPTU: Navijačima potvrđene smrtne kazne

Fudbal -
Prema izjavama očevidaca, demonstranti su odvezali glisere nadajući se da će omesti prolazak brodova Sueckim kanalom, a oko 2.000 demonstranata u znak protesta blokira prolazak trajekta kanalom, prenose agencije.

KAIRO - Odluka Egipatskog suda koji je potvrdio smrtne presude donete u januaru za 21 osobu zbog učestvovanja u neredima na fudbalskoj utakmici, izazvala je velike nerede u Kairu.

Besni navijači zapalili su zgradu fudbalske federacije i obližnji policijski klub, a oko 2.000 demonstranata blokira prolazak trajekta Sueckim kanalom.

Gusti crni dim se danas nadvio nad tim delom grada.

Ranije danas sudija Sobhi Abdel Magid potvrdio je ranije izrečene presude na smrt 21 osuđenoj osobi, dok su bivši načelnik bezbednosti grada general-major Esam Samak i devetorica dobili po 15 godina robije, petoro je dobilo doživotnu, a zatvorske kazne izrečene su još devetorici optuženih.

Nasilje u Port Saidu ponovo je izbilo 28. januara ove godine, posle izricanja smrtnih presuda za 21 osobu od ukupno 73 optuženih za učešća u neredima na fudbalskoj utakmici 1. februara 2012. kada su ubijene 74 osobe.

Među optuženima su bili i devetorica egipatskih policajaca, mada su na smrt osuđeni uglavnom navijači fudbalskog kluba Port Said al-Masri.

http://www.youtube.com/watch?v=hY9Ud5vON4E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track