MIHAJLOVIĆ ODABRAO: Deki na širem spisku, nema Ljajića
Foto: Reuters

Problem sa napadačima

MIHAJLOVIĆ ODABRAO: Deki na širem spisku, nema Ljajića

Fudbal -
Srbija će na megdan Hrvatima 22. marta u Zagrebu istrčati sa proverenim snagama

BEOGRAD - Selektor fudbalera Srbije Siniša Mihajlović potvrdio je da na spisku za meč sa Hrvatskom neće biti debitanata.

"Širi spisak je već poznat, a u subotu će biti održana konferencija za medije. Sigurno je da debitanata neće biti. Pozvaću igrače koji su već dobijali šansu, što ne znači da u narednom periodu neće biti novajlija", rekao je Mihajlović za Sportal.

Na spisku je i Dejan Stanković koji se lakše povredio na meču Intera protiv Bolonje, dok je status Adema Ljajića i dalje nepromenjen.

"Dejan Stanković se nalazi na širem spisku, što znači da računam na njega. Više detalja ćemo znati posle pregleda. Kada je Adem Ljajić u pitanju, nema novina. Zna se zašto nije u reprezentaciji (zbog himne) i na njemu je da napravi prvi korak. Nema novosti ni kada je reč o Nemanji Matiću".

Minulog vikenda od napadača se u listu strelaca upisao samo Filip Đorđević, što zadaje dosta problema selektoru.

"Samo je Đorđević od špiceva pogodio. Šćepović je povređen, a Nikola Đurđić igra u Grojter Firtu i ne dobija lopte. Teško mu je da postigne gol u takvoj situaciji. Problem sa napadačima postoji jer je i Lazar Marković povređen."

Mihajlović nije iznenađen spiskom koji je objavio selektor Igor Štimac i smatra da najveća opasnost preti od tria Modrić-Mandžukić-Srna.

"Na Štimčevom spisku nije bilo većih iznenađenja. Luka Modrić je kreator igre, Mario Mandžukić odličan napadač, Darijo Srna veoma iskusan i dobar u ofanzivnim zadacima... Važno je da zaustavimo pomenutu trojicu, ali se sve ne svodi na njih. Dobra su ekipa, ali kao što imaju prednosti, imaju i mane," rekao je Siniša Mihajlović za Sportal.Na širem spisku Siniše Mihajlovića za mečeve sa Hrvatskom (22. mart) i Škotskom (26. mart u Novom Sadu) se nalaze: golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Željko Brkić (Udineze) i Damir Kahriman (Tavrija)

defanzivci: Branislav Ivanović (Čelzi), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Matija Nastasić (Mančester Siti), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Slobodan Rajković (Hamburger), Aleksandar Luković (Zenit), Milan Biševac (Lion), Nenad Tomović (Fiorentina), Dušan Basta (Udineze), Antonio Rukavina Valjadolid).

srednji red: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Inter), Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Aleksandar Ignjovski (Verder), Ivan Radovanović (Atalanta), Luka Milivojević (Crvena zvezda), Zoran Tošić (CSKA), Nenad Krstičić (Sampdorija), Dušan Tadić (Tvente)

napadači: Miralem Sulejmani (Ajaks), Filip Đuričić (Herenven), Marko Šćepović (Partizan), Filip Đorđević (Nant), Nikola Đurđić (Grojter Firt).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track